OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Живан Поповић има 105 година и рецепт за дуговечност (ВИДЕО)


 

Најстарији Србин има 105 година и живи у селу Латвица код Ариља. Живан Поповић је рођен у вихору Великог рата, није га како каже, избегла нити једна невоља која се обрушила на ову земљу а само захваљујући вери у Бога и часни крст успео је све да их преброди и још увек пркоси крштеници.

Живан данас живи сам. Има седморо деце и преко четрдесет унучади и праунучади али је све живот одвео на неку другу страну.

Не може тачно да се сети да ли је четири или пет пута гледао смрти директно у очи, но небеска сила која га и дан данас води, одлучила је да му подари дуговечност.

Док се присећа прошлог века Живан тачно зна име и презиме сваке особе која му је помогла у животу. Каже мало је таквих људи и грех од Бога би био да им имена заборави. Духовна сила ипак влада светом.

Овај најстарији Србин у 105. години дане проводи тако што се присећа времена када је око њега све врвило од живота а сада тек некада виђа поштара и таксисту. Има поруку за генерације које тек долазе да су зла мисао и мржња смрт за организам док дуговечност доносе љубав и вера.

Извор: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla