ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Жири и публика једногласни, најбоља представа 28. ЈПФ “Едип”

Стручни жири и публика били су једногласни у одлуци да је представа “Едип” Југословенског драмског позоришта Београд најбоља је представа 28. Југословенског позоришног фестивала.

Стручни жири 28. Југословенског позоришног фестивала, који је ове године радио у саставу Миодраг Табачки, сценограф, костимограф и универзитетски професор – председник жирија, Урша Раукар-Гамулин, глумица – члан жирија, Милош Латиновић, културолог, књижевник – члан жирија, Бранислава Илић, драматуршкиња – члан жирија и Милан Нешковић, професор, редитељ – члан жирија, донео је одлуку:

1. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ – Додељује се представи ЕДИП Југословенског драмског позоришта Београд за особено тумачење класике на савремен начин.
Награда је донета већином гласова.

2. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ РЕЖИЈУ ̶ Додељује се ВЕЉКУ МИЋУНОВИЋУ за режију представе ОЧЕВИ И ОЦИ Народног позоришта Београд. Мићуновићева режија је прецизна и особена у контексту тумачењу савременог романа преведеног на драмски језик са посебном посвећеношћу ликовима преломне историјске епохе.
Награда је донета већином гласова.

3. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ ЖЕНСКУ УЛОГУ – Додељује се ВАЊИ ЕЈДУС за улогу Елизабете Медаковић у представи ОЧЕВИ И ОЦИ Народног позоришта у Београду. Вања Ејдус је уверљиво, конзустентно и сценски сликовито и на моменте тумачила лик странкиње у земљи која не прихвата.
Награда је донета већином гласова.

4. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ МУШКУ УЛОГУ – Додељује се МИЛАНУ МАРИЋУ за улогу Едипа у представи ЕДИП Југословенског драмског позоришта. Марић је промишљено али еруптивно тумачио антички лик повезујући га са савременошћу у којој живимо, показујући да се људи и времена не мењају.
Награда је донета већином гласова.

5. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ СЦЕНОГРАФИЈУ – Додељује се ИВАНКИ-ВАНИ ПРЕЛЕВИЋ за сценографију представе НЕСПОРАЗУМ Црногорског народног позоришта из Подгорице. Награда је додељена због козиситентног и иновативног осмишљавања сценског простора.
Награда је донета већином гласова.

6. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉУ КОСТИМОГРАФИЈУ – Додељује се МАРИЈИ МАРКОВИЋ-МИЛОЈЕВ за костиме представе ЕДИП Југословенског драмског позоришта у Београду и ОЧЕВИ И ОЦИ Народног позоришта у Београду. Марија Марковић-Милојев је у обе представе костиме извела маштовито доследно и тачно у историјским контектстима представа.
Награда је донета већином гласова.

7. Награда АРДАЛИОН ЗА ЕПИЗОДНУ УЛОГУ – Додељује се СЕНИ ЂОРОВИЂ за улогу Нанке у представи ОЧЕВИ И ОЦИ Народног позоришта у Београду. Сена Ђоровић је доследном интерпретацијом лика из народа дефинисала хабитус традиционалних слојева нашеф друштва у преломним временима.
Награда је донета већином гласова.

8. Награда АРДАЛИОН ЗА НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ГЛУМЦА и Награда ПОЛИТИКЕ «АВДО МУЈЧИНОВИЋ» ̶ Додељује се АЛЕКСАНДРУ ВУЧКОВИЋУ за улогу Михаила Медаковића у представи ОЧЕВИ И ОЦИ Народног позоришта из Београда. Вучковићева инпретерација на најбољи начин дочарава фатализам младости у историјским турбулентним временима.
Награда је донета већином гласова.

9. Специјална НАГРАДА АРДАЛИОН – Додељује се ансамблу представе НАШ РАЗРЕД Градског драмског казалишта Гавелла из Загреба за колективну глумачку игру.
Награда је донета једногласно.

Публика је највишу оцену, 4,80 доделила представи “Едип” Југословенског драмског позоришта.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА