ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“ у Културном центру Златибор

Зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“ биће организован од 17. до 19. јануара на Златибору у позоришној сали Културног центра Златибор са почетком у 13 часова. Улаз је слободан (број места ограничен је капацитетом сале).

Првог дана фестивала, у уторак 17. јануара малишани ће имати прилику да уживају уз представу „Јежић Жожо“, позоришта за децу из Крагујевца. У среду, 18. јануара, гостоваће Народно Позориште из Крушевца са представом „Ружно паче“. И последњег дана ревије, у четвртак 19. јануара најмлађа публика ће имати прилику да ужива у представи „Василиса Прекрасна“ у извођењу Народног позоришта из Ужица.

За децу, биће то права златиборска чаролија која ће пратити следеће приче:

Јежић Жожо. Позориште за децу Крагујевац.

Као сваки прави јеж, јежић Жожо има оштре бодље које прете свима, па и његовим пријатељима. Сви се плаше да их не убоде и избегавају га. Жожо је био веома тужан због тога. Зато је, једнога дана, одлучио да уклони своје иглице. Сви су спремно прихватили његову идеју и заузели се да му помогну. Уз подршку пријатеља, Жожо креће у авантуру звану: Ослободите ме бодљи! Представа „Јежић Жожо“ говори о томе колико је важно истрајати у својој различитости, чак и ако си необичан за своје окружење. Јер, уосталом, какав је то јеж без бодљи? Аутор је Кузман Крстев, редитељ Емилија Мрдаковић. Играју: Милица Реџић Вулевић, ,Љубица Радомировић, Невена Брзаковић, Дубравка Бркић И Владимир Ђоковић. Представа се препоручује деци старијој од 3 године.

Ружно Паче. Народно Позориште Крушевац.

Луткарска бајка ’’Ружно паче’’ својим апстрактним језиком, у коме су стопљени фантастичан и реалан свет, добро и зло, помаже детету да савлада страхове, прихвати различитост као квалитет који ће га обогатити, преносећи му поруку да се самосталност, морална зрелост, као и у укључивање у свет одраслих, могу постићи једино властитим деловањем и преузимањем одговорности за своје поступке. По Андерсеновој причи текст адаптирала и написала Наташа Илић. Режија и сценографија: Зоран Лозанчић Креација и израда лутака:Драгана Ђурић и Душан Станковић. Музика: Боривоје Младеновић. Играју: Биљана Јоцић Савић , Слађана Несторовић Ристић, Јованка Андрић, Јована Ђорић и Никола Ракић. Представа је намењена за децу старију од 3 године.

Василиса Прекрасна. Народно Позориште Ужице.

Поштење и храброст, побуна против зла чак и ако сте у тој побуни усамљени, а углавном јесте, пут је ка срећи и испуњености. Добро побеђује упркос моћи и снази противника, најчешће зато што се на путу ка истини и правди ипак наиђе на добронамерне и помагаче. Чак и када је ироничан, на крају приче о Царевом заточнику, писац је дворској луди дао задатак да нас подсети да је „дужност сваког човека да се бори/ против сподоба и немани злих“, а да ће „за награду, можда, певач неки/бедни/ испевати о томе који стих“. Писац је Миодраг Миша Станисављевић. Редитељ Вахидин Прелић, Сценографија И костим Тамара Бушковић, композитор Лука Станисављевић, дизајн звука Никола Пејовић И дизајн светла Александар Росић. Играју: Вања Ковачевић, Дејан Максимовић, Бранислав Љубичић, Јанко Радишић, Никола Пенезић, Биљана Прокић, Тијана Караичић Радојичић, Дивна Марић, Вахидин Прелић И Биљана Здравковић (глас). Представа је намењена деци старијој од 6 година.

Организатори ревије позоришта за децу „Златиборска чаролија“ су Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор.

ТО Златибор/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА