ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Зима на “златној планини” посебан доживљај


 

Зима је ових дана Златибору подарила праву снежну оазу за одмор и уживање. Планина је окићена снегом, а томе се свакако највише радују многобројни гости Златибора који свој одмор и разоноду траже управо на овој планини. Хиљаде љубитеља скијања и зимског одмора угостио је снежни Златибор током месеца јануара. За Нову годину овде је било око 50.000 посетилаца, што је рекордна посећеност. Посебно радује то што је у континуитету током јануара имало преко 30.000 посетилаца на овој дестинацији.

Природни услови Златибора, квалитетна понуда, разноврсни и богати садржаји за боравак гостију свих узраста током сваког годишњег доба допринели су да ‘’златна планина’’ постане омиљена туристичка дестинација не само домаћих, већ и туриста из региона. Према речима посетилаца, Златибор их осваја својом лепотом, нетакнутом природом, опуштајућом атмосфером и пријатним успоменама које радо носе као највернији сувенир.

Иако је снег претходних дана падао интензивније сви путеви на Златибору су проходни, а скијалишта и санкалишта су и током фебруара спремна за госте који би да уживају у правој зимској идили.

ЛЈубитељи зимских спортова могу уживати у Ски-центру „Торник“ који се налази деветом километру од туристичког центра. Поседује стазе прилагођене како почетницима тако и врхунским скијашима. Располаже са пет стаза (Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван ) укупне дужине око 10 километара. Све су покривене системом за вештачко оснежавање. За превоз скијаши користе шестоседну жичару и ски лифт. Поред изузетних услова за скијање, ‘’Торник’’ располаже и додатним садржајима попут тјубинга, боба на шинама, дечје стазе… Радно време ски-центра је сваког дана од 9 до 16 часова.

У фокусу интересовања ове зиме и несумњиво највећа атракција јесте најдужа панорамска гондола на свету “Голд гондола“. Потпуно нови доживљај који спаја туристички центар Златибор са скијалиштем на Торнику. Постао је овде готово незамислив прави угођај планинског боравка туриста без панорамске гондоле, којом се плови под облацима и крстари изнад најлепших места са ски-стазама и зимским рекреативним и спортским садржајима. ‘’Голд гондола’’ скијашима, излетницима, авантуристима, екскурзијама и свим заинтересованим пружа незабораван поглед на Златибор а од ове зимске сезоне у понуди су и дневне карте уз ски-пас по цени од 500 динара за одрасле и 350 динара за децу (овај вид карти купује се искљуциво уз приложену важећу ски-пас карту).

На скијалишту Обудовица, где је довољно снега за зимске спортове, велики број малишана и рекреативаца такође ужива у чарима зимске идиле. Туристима су на располагању стазе са ски-лифтом, стазе за санкање, простори за вожњу моторним санкама и други. На Обудовици ради више школа скијања, а све што је потребно за садржаје на снегу овде се може рентирати.

Санкалишта и скијалишта у Дино парку, код школе на Златибору и поред Краљеве чесме испуњена су дечјим смехом и радосним узвицима. У Авантура парку, који се налази у самом срцу Златибора, најмлађима је омогућено сигурно и безбедно скијање, јединствена ‘’Ски авантура’’. Зимску забаву употпуњује и клизалиште које се налази у центру “златне планине”.

Те и друге могућности за активан одмор и уживање у зимским садржајима Златибор пружа својим гостима. Поред наведеног, посетиоцима су занимљиви и добро познати златиборски локалитети: Стопића пећина, Музеј “Старо село Сирогојно”, водопад у Гостиљу… Они су на располагању туристима током целе године.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама