13.8 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Žička ulica u novom izdanju

Posle rekonstrukcije kolovoza na Trgu Svetog Save, JKP Niskogradnja je nastavila sa infrastrukturnim radovima i u Žičkoj ulici. Po rečima direktora JP Užice razvoj Nikole Maksimovića urađena je kompletna sanacija ove ulice, što podrazumeva celokupnu zamenu podloge kolovoza i završne asfalterske radove, kao i izradu novih trotoara. „Urađena je zamena pojedinih vodovodnih i kanalizacionih priključaka, zatim i jedndo priključenje toplovoda“, rekao je Maksimović.

4 miliona dinara je vrednost rekonstrukcije Žičke ulice

Na trotoarima su postavljene fizičke prepreke u vidu stubića pa vozači neće imati mogućnost parkiranja, tako da će pešaci imati neometan prolaz, što do sada nije uvek bio slučaj.

Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj

„Ovo je šesta ulica u gradskom jezgru koju radimo ove godine, nakon završetka rekonstrukcije Ulice Miloša Obrenovića, Radničke ulice a potom i ulica Kralja Petra, Vukole Dabića i Dositejeve, sada smo završili i Žičku“, naveo je Maksimović i dodao da će već od naredne nedelje JKP Niskogradnja u punom kapacitetu krenuti u realizaciju rekonstrukcije Ulice Kneza Lazara koja se takođe rekonstruše u punom profilu.

Maksimović: „Ovo je šesta ulica u gradskom jezgru koju radimo ove godine, nakon završetka rekonstrukcije Ulice Miloša Obrenovića, Radničke ulice a potom i ulica Kralja Petra, Vukole Dabića i Dositejeve, sada smo završili i Žičku“

„Završeno je petnaest priključaka na gradski vodovod u Ulici Kneza Lazara, a završena je i izgradnja kišne kanalizacije tako da su stvoreni uslovi da Niskogradnja može da počne radove na postavljanju ivičnjaka u ovoj ulici“, istakao je Maksimović i dodao da se očekuje da ta ulica bude puštena u saobraćaj u novembru.

U novembru se očekuje i završetak rekonstrukcije Ulice Kneza Lazara

Žička ulica će ubuduće imati i javnu česmu sa koje će teći voda sa gradskog vodovoda: „Uskoro očekujemo i završetak obnove Pan česme ili Česme pod orahom kako su je nazivali stari Užičani, a koja se ranije nalazila u Žičkoj ulici“, rekao je Miloje Marić načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj i dodao da je rekonstrukciju ove česme inicirao istoričar Milorad Iskrin koji je Gradskoj upravi dao podatke o njenom ranijem postojanju i izgledu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla