OGLASNA TABLA – INFO
COVID-19 FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Zgrada Komandno-obrazovnog centra u Krčagovu postaje deo kovid sistema

Zbog popunjenosti kapaciteta za smeštaj pacijenata obolelih od virusa Kovid-19 u Opštoj bolnici u Užicu, Grad Užice je uz saglasnost Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja, Republičkog kriznog štaba zgradu Komandno-obrazovnog centra u Krčagovu uključio u kovid sistem, kao ispomoć bolnici u kojoj raste broj obolelih.

Prema rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića poslednjih dana uz znatno angažovanje rukovodstva Zdravstvenog centra, rukovodstva grada i epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Užice traženo je najbolje rešenje da se poveća bolnički kapacitet kako bi se obezbedilo građanima Užica, ali i građanima Zlatiborskog okruga da mogu dobiti neophodne uslove lečenja pre svega od ovog virusa.

„Uz saglasnost Vlade, Ministarstva zdravlja, Republičkog kriznog štaba našli smo najbolje rešenje za dodatne kapacitete kada je u pitanju lečenje građana Užica i Zlatiborskog okruga, a to je zgrada Komandno-nastavnog centra u Krčagovu, koju smo rekonstruisali uz pomoć Ministarstva privrede. U ovoj zgradi se može obezbediti dodatni prostor za lečenje građana od kovida-19. Verujemo da ćemo uz dodatne kapacitete na lokaciji ove zgrade obezbediti dovoljno prostora za dane koji slede, izazove koji slede i da na najbolji način sačuvamo zdravlje Užičana i građana Zlatiborskog okruga.“

„Epidemiološka situacija na teritoriji grada Užica, ali i na teritoriji celog Zlatiborskog okruga i dalje je složena i teška. Sa današnjim danom preko 900 ljudi je pozitivno na korona virus na teritoriji Zlatiborskog okruga, u Užicu je pozitivan 381 građanin. Pored Užica, gde ima najviše obolelih, teška situacija je i u Sjenici, Požegi, Novoj Varoši i Čajetini. Posebno zabrinjava činjenica da veliki broj rezultata još uvek nije stigao i realno je za očekivati da ovi brojevi budu znatno veći narednih dana. Posebno složena situacija i veliki pritisak je na našu Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje i na zdravstvene radnike u ovim ustanovama koji uz veliki napor i ogroman rad uspevaju da stvari drže pod kontrolom.

Da bi pomogli sami sebi, da bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih i da bi obezbedili zdravstvenim radnicima da mogu da izdrže pritiske pod kojima smo,  moramo se i dalje pridržavati disciplinovano svih mera kako bi smo zaustavili ovaj negativan razvoj događaja. Zahvaljujem se Užičanima koji su disciplinovani i pridržavaju se svih zabrana i mera koje su donete od strane Vlade Srbije, Republičkog kriznog štaba, Štaba za vanredne situacije grada Užica“ istakao je Petković.

U toku je opremanje Komandno- obrazovnog centra u Krčagovu sa 150 postelja za prijem novih pacijenata. Očekuje se da do kraja nedelje ovaj objekat bude u funkciji.

Direktor Zdravstvenog centra Miloš Božović istakao je da epidemiloška situacija nije nimalo zavidna na celom Zlatiborskom okrugu.

„Juče je u svih deset kovid ambulanti i na infektivnom odeljenju pregledano oko 1200 pacijenata sa celog Zlatiborskog okruga. Imajući u vidu da su skoro popunjeni bolnički kapaciteti, da smo dobili jedan broj kreveta za kovid pacijente u Čigoti, ali su i oni skoro popunjeni, od Grada smo dobili prostor Komandno- obrazovnog centra u Krčagovu na korišćenje, koji može da primi oko 150 pacijenata.“

Direktor Božović apelovao je na građane da se ponašaju u skladu sa preporukama stručnog tima i da se pridržavaju predloženih mera.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potvrđeno je 37 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Sutra ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla

Jogurt, kefir, kiseli kupus — za spas od korone

Oglasna Tabla

Danas je sveti Pantelija, ognjeni otac: Ovo bi valjalo da uradite, evo kakvi su običaji na njegov dan!

Oglasna Tabla

Epidemiolog Tiodorović predlaže otvaranje pozorišta, bioskopa i održavanje kulturnih manifestacija

Oglasna Tabla

Kuća u srcu Šumadije košta kao kvadrat na Vračaru

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 9. avgust

Oglasna Tabla

Kupuj domaće – sa Kosmeta! Sada svako može da pomogne opstanak Srba u južnoj pokrajini

Oglasna Tabla

Zašto Srbi jedu kineski luk, još je i tri puta skuplji?

Oglasna Tabla