15.8 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

ZGIBOVIMA DO NOVOG SPORTSKOG TERENA

 

Takmičenje u zgibovima „Zgib zona“, održaće se u nedelju od 17 časova na gradskom trgu u Užicu. Nadmetanje organizujeRadio S širom Srbije, a grad koji bude imao najviše urađenih zgibova, osvojiće renoviranje sportskog terena ili igrališta, dok će najbolji pojedinac biti nagrađen produženim vikendom na Zlatiboru.

Ovog vikenda Užičani će imati priliku da svom gradu obezbede opremanje sportskog terena ili dečijeg igrališta. Neophodno je da što više sugrađana učestvuje u takmičenju, kako bi broj urađenih zgibova na kraju dana bio što veći. Ivana Anđelić iz organizacije „Spirit of Youth“, kaže da će se nadmetanje održati u 33 grada širom Srbije.

Rekord je postignut u Beloj Palanci gde je urađeno 12.204 zgiba. To znači da Užičani moraju premašiti tu cifru kako bi dospeli na prvo mesto. Važno je napomenuti, da će nakon Užica, karavan obići još 20 gradova, tako da je poželjno da broj urađenih zgibova bude što veći. Što se tiče pojedinačnog nadmetanja, do sada je najviše urađeno 62 zgiba “, kaže Anđelićeva.

„Zgib zona“ deo je projekta Karavan „Duh mladosti“ čiji je cilj podsticanje zdravih stilova života, sporta i sportskih aktivnosti.

Prijavljivanje za takmičenje nije potrebno, i svi zainteresovani mogu učestvovati. Tu mislim i na najmlađe sugrađane kojima će, naravno, biti dozvoljena i pomoć. Poslednjih sat vremena ne pomažemo nikome, i isključivo od vas zavisi da li ćete obezbediti lepši sportski teren za svoj grad”, ističe Anđelićeva.

Uporedo sa „Zgib zonom“, za osnovce će biti organiovano i takmičenje u fudbalu i košarsci, kao i kviz znanja. Početak manifestacije je u 17 časova.

Piše:Dunja Starčević
Užice – Oglasna Tabla

 

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla

Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Užičko izdavaštvo 30-ti put na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Oglasna Tabla

Likovna izložba“Tri kraljice mira i sloge“ 28. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla