21.8 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Žestival na promo – karnevalu „Vidi Srbiju“

Na promo – kampanji „Vidi Srbiju“ – koje momente ćeš pamtiti ovog leta? među velikim turističkim ponudama i manifestacijama u Srbiji, zapaženu promociju je imao Međunarodni festival prirode i tradicije Žestival.

Štand Žestivala i TO Užice posetio je i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikaciju, Rasim Ljajić koji je izjavio da ovom promotivnom kampanjom, Turistička organizacija Srbije promoviše ponudu Srbije u predstojećem letnjem periodu i pozvao domaće goste da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije i posete brojne manifestacije.

„Međunarodni festival prirode i tradicije „Žestival“ ima za cilj da promoviše seoski turizam, kulturu, tradiciju, gastronomiju, kao i da afirmiše i unapredi proizvodnju i plasman autentičnih proizvoda iz Srbije i zemalja iz okruženja. Značajan segment manifestacije predstavljanja promocija kulturno-istorijskog nasleđa i očuvane prirode užičkog kraja, po svojim karakteristikama jedinstvene u Srbiji“ istakao je predsednik Organizacionog odbora i predsednik Skupštine grada Užica, Branislav Mitrović i dodao da je Žestival prilika da se organizuju susreti proizvođača sa stručnjacima iz oblasti poljoprivrede koji mogu pružiti savetodavne usluge u oblasti proizvodnje i korisna uputstva o tome kako se predstaviti na postojećem tržištu, brendirati proizvode i osvojiti nova tržišta.

Da je festival po svom konceptu jedinstven u Srbiji govori i činjenica da je ovu manifestaciju prethodnih godina posetio veliki broj posetilaca među kojima su bili predstavnici ministarstava, ambasadori kao i predstavnici velikih kompanija.

Manifestacija „Žestival“ će ove godine biti održana 31. avgusta i 01. septembra na Gradskom trgu u Užicu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla

IMA NADE: Jelena najbolja matematičarka u Evropi, jedno od naljepših lica Srbije

Oglasna Tabla