ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Жена може све”

У организацији Савета за родну равноправност града Ужица поводом 8. марта у холу Градског културног центра отворена је изложба фотографија  ”Жена може све”, посвећена женама које обављају традиционално мушке послове, ауторке Весне Живановић.

“Жена стоји као капија на излазу и улазу овог света записао је наш нобеловац Иво Андрић. Са тог места кроз историју жене су много тога научиле, истрајавајући у борби за равноправност и једнаке шансе. Истина је да је њихов положај данас лакши у односу на положај почетком прошлог века, када су се бориле да свој друштвени статус изједначе са мушкарцима, али  то још није довољно. И у данашњем модерном свету још увек се боримо са стереотипима и предрасудама када је реч о лепшем полу. Од жена се данас очекује много, да раде и доприносе кућном буџету, да се посвете породици, кући и деци”, истакла је отварајући изложбу помоћница градоначелнице и председница Савета за родну равоправност града Ужица Мирјана Радивојчевић.

Према њеним речима истина је да жене данас желе да буду економски и социјално независне и успешне на свим фронтовима што захтева огромну снагу и посвећеност. Такође све више је жена које се баве по мишљењу многих мушким пословима. Због тога је како каже, ова изложба посвећена женама које су се усудиле да докажу да у најмању руку могу бити равноправне и неретко и успешније од мушких колега.

“Савет за родну равоправност града Ужица настојаће да својим активностима допринесе стварању услова за пуну равноправност”, закључила је председница Савета уз позив свима да у том важном послу узму активно учешће.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула