ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Земљотрес јачине 5,7 јединица Рихтера погодио Херцеговину, погинула једна особа

Земљотрес чији је епицентар био у Херцеговини потресао је нешто после 23 часа не само БиХ, већ и Србију, Црну Гору, Хрватску. Погинула једна особа.

Према подацима Евро-медитеранског сеизмолошког центра, земљотрес је био јачине 5,7 јединица Рихтерове скале, а епицентар је био девет километара од Љубиње и око 40 километара од Мостара.

ЕМСЦ је најпре објавио да је јачина земљотреса била 6 јединица Рихтера, али је убрзо кориговао ову процену.

Погинула је једна особа из Стоца, потврђено је из Кантоналне болнице у Мостару за БХРТ. Реч је о девојци рођеној 1994. године.

БХРТ преноси да су у Стоцу повређене најмање две особе. 

Портал nezavisne.com наводи да је становништво у Невесињу и Љубињу изашло на улице, као и да јављају да је у Мостару, Чапљини и другим градовима Херцеговине причињена материјална штета на више стамбених објеката.

Делови Мостара и Чапљине су остали без електричне енергије, наводи се на овом порталу, који се позива на информације читалаца.

Стево Драпић, начелник општине Љубиње изјавио је за РТРС да је на стамбеним објектима у тој општини и згради општине причињена материјална штета, као и да су оштећена возила на која су пали делови фасада.

„Рано је говорити о размјерама штете, али је важно да нема људских жртава. Неколико је објеката оштећено, као и возила која су се налазила у близини зграда, са којих је падала фасада. На терену су припадници Цивилне заштите, Ватрогасне јединице и Кризни штаб Општине“, рекао је Драпић за РТРС и додао да нема теже повређених.

Потрес се осетио и у Србији, Хрватској, Црној Гори 

Читаоци сајта РТС-а јављају да се потрес осетио и у Београду.

Хрватски портал Index.hr наводи да је тло подрхтавало у Далмацији. И црногорски медији пишу да се осетило подрхтавање тла.

На Твитеру су корисници ове друштвене мреже из БиХ објавили да су неколико секунди пре самог потреса добили нотификацију да је могућ земљотрес, смернице шта да раде, као и да су накнадни потреси уобичајени.

РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Бата у 90 слика” – изложба о Бати Живојиновићу у Бајиној Башти

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубовијски средњошколци добили прилику да бесплатно наставе школовање у Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА