OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zeleno svetlo za sledeću fazu radova na zlatiborskoj gondoli

Opština Čajetina dobila je dozvolu za sledeću fazu izgradnje “Gold gondole Zlatibor” koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase.
Time je konačno rešen problem koji je usporio radove na ovom kapitalnom projektu.

Početak radova očekuje se kroz dve nedelje, u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača. Vrednost radova na ovoj fazi je oko 45 miliona dinara.
“Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole o kojoj pričamo”, podseća direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić i dodaje da se slična situacija ponavlja i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

„U suštini, borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto. Ministarstvo građevine, nakon početnog nepoverenja, pružilo je značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje smo nailazili”,kaže Božanićeva i ističe saradnju sa njihovim nadležnim službama, kao i dostupnost stručnih lica za svaku vrstu konsultacija i pomoći. Ona veruje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ napominje da je Ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

„Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to“ zaključila je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ .

Inače, projekat gondole, vredan 13 miliona evra, značajan je za celu Srbiju, ne samo Čajetinu i Zlatiborski kraj.

Izvor: cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Eko agrar: Zahtevi za subvencije poštom

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 10. jul

Oglasna Tabla

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno 10 novih slučajeva virusa „covid 19“ u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla