10.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zeleno svetlo za sledeću fazu radova na zlatiborskoj gondoli

Opština Čajetina dobila je dozvolu za sledeću fazu izgradnje “Gold gondole Zlatibor” koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase.
Time je konačno rešen problem koji je usporio radove na ovom kapitalnom projektu.

Početak radova očekuje se kroz dve nedelje, u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača. Vrednost radova na ovoj fazi je oko 45 miliona dinara.
“Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole o kojoj pričamo”, podseća direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić i dodaje da se slična situacija ponavlja i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

„U suštini, borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto. Ministarstvo građevine, nakon početnog nepoverenja, pružilo je značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje smo nailazili”,kaže Božanićeva i ističe saradnju sa njihovim nadležnim službama, kao i dostupnost stručnih lica za svaku vrstu konsultacija i pomoći. Ona veruje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ napominje da je Ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

„Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to“ zaključila je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ .

Inače, projekat gondole, vredan 13 miliona evra, značajan je za celu Srbiju, ne samo Čajetinu i Zlatiborski kraj.

Izvor: cajetina.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla