Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Зелено-леви фронт: Наставак лажних обећања режима у вези реконструкције ужичког здравственог центра

Ужички одбор Зелено-левог фронта подсећа јавност на још једно лажно и неиспуњено обећање Александра Вучића из августа 2021. када је Ужичанима и Ужичанкама обећао потпуно нов здравствени центар. До данашњег дана, по том питању апсолутно ништа није урађено, док је ситуација у ужичком здравственом центру и даље катастрофална.

Док је та тема била у фокусу јавности, прорачунато је ће за реконструкцију и изградњу савремене зграде и набавку нове опреме бити уложено 80 милиона евра у наредне четири године. Уколико претпоставимо да је реконструкција Ужичке болнице планирана средствима из кредита из 2019. године, намеће се питање зашто до данас ништа није урађено и где су завршила планирана средства.

Наиме, портал Нова економија је 19. априла објавио да се Република Србија задужује за додатних 200 милиона евра кредита од Банке за развој Савета Европе за улагање у здравствену инфраструктуру. У тексту вести наводи се да је новац планиран за реконструкцију здравствених установа у Београду, Смедеревској Паланци, Суботици, Сремској Митровици, Горњем Милановцу, Крушевцу, Лесковцу, Прокупљу, Сурдулици, Зајечару, Нишу, Новом Пазару и Ћуприји. Здравствени центар Ужице се уопште више ни не спомиње!

Ово је други кредит који је држава узела за здравствени сектор. Први Оквирни споразум о зајму, када је Банка издвојила 200 милиона евра кредита, потписан је 2019.  године. У образложењу закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму из марта 2023. године наводи се да је новац из ранијег кредита потрошен.

У Ужичкој болници не раде и често се кваре апарати неопходни за дијагностику, превенцију и лечење пацијената. Држава није у стању да плати поправку апарата, а камоли да набави нове и потпуно модерне, како се грађанима непрестано обећава. Због свега наведеног, грађани су приморани да користе услуге приватних клиника иако плаћају здравствену заштиту држави чиме режим јасно показује какав је њихов однос према здраственом сектору.

Зелено-леви фронт верује у квалитетно јавно здравство које је доступно свим грађанима и грађанкама без обзира економски статус и место пребивалишта и за политике које у први план стављају грађане ћемо наставити да се боримо.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон