ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Зелено-леви фронт: Наставак лажних обећања режима у вези реконструкције ужичког здравственог центра

Ужички одбор Зелено-левог фронта подсећа јавност на још једно лажно и неиспуњено обећање Александра Вучића из августа 2021. када је Ужичанима и Ужичанкама обећао потпуно нов здравствени центар. До данашњег дана, по том питању апсолутно ништа није урађено, док је ситуација у ужичком здравственом центру и даље катастрофална.

Док је та тема била у фокусу јавности, прорачунато је ће за реконструкцију и изградњу савремене зграде и набавку нове опреме бити уложено 80 милиона евра у наредне четири године. Уколико претпоставимо да је реконструкција Ужичке болнице планирана средствима из кредита из 2019. године, намеће се питање зашто до данас ништа није урађено и где су завршила планирана средства.

Наиме, портал Нова економија је 19. априла објавио да се Република Србија задужује за додатних 200 милиона евра кредита од Банке за развој Савета Европе за улагање у здравствену инфраструктуру. У тексту вести наводи се да је новац планиран за реконструкцију здравствених установа у Београду, Смедеревској Паланци, Суботици, Сремској Митровици, Горњем Милановцу, Крушевцу, Лесковцу, Прокупљу, Сурдулици, Зајечару, Нишу, Новом Пазару и Ћуприји. Здравствени центар Ужице се уопште више ни не спомиње!

Ово је други кредит који је држава узела за здравствени сектор. Први Оквирни споразум о зајму, када је Банка издвојила 200 милиона евра кредита, потписан је 2019.  године. У образложењу закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму из марта 2023. године наводи се да је новац из ранијег кредита потрошен.

У Ужичкој болници не раде и често се кваре апарати неопходни за дијагностику, превенцију и лечење пацијената. Држава није у стању да плати поправку апарата, а камоли да набави нове и потпуно модерне, како се грађанима непрестано обећава. Због свега наведеног, грађани су приморани да користе услуге приватних клиника иако плаћају здравствену заштиту држави чиме режим јасно показује какав је њихов однос према здраственом сектору.

Зелено-леви фронт верује у квалитетно јавно здравство које је доступно свим грађанима и грађанкама без обзира економски статус и место пребивалишта и за политике које у први план стављају грађане ћемо наставити да се боримо.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце

Временска прогноза за суботу -18. мај

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 16.05.2024.

Саветовалиште за жене са инвалидитетом оболеле од рака дојке „ЈЕФИМИЈА“ организује двадесет прву уличну акцију „ЦВЕТ КОЈИ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Влада и просветари договорили да се у што краћем року измени Кривични закон

Кустендорф почиње данас на Мећавнику

Промоција збирке песама Кошмари Кошара

ОГЛАСНА ТАБЛА