ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Zelene površine Čajetine i Zlatibora u najlepšem izdanju

Sa ciljem da svoju opštinu učine lepšom i uređenijom, radnici KJP „Zlatibor“ Čajetina ovih dana aktivno rade na održavanju javnih površina na više lokacija. Sa košenjem i krčenjem krenulo se na potezu od jezera ka restoranu „Srbija“ na Zlatiboru, a akcija će trajati i narednih dana, u skladu sa Programom održavanja. Tokom vikenda u planu je uređenje oko staze koja vodi ka Spomeniku.

U toku je postavljanje određenog broja klupa u parku iza restorana „Zlatni bor“, a tokom sledeće sedmice nastaviće se sa radovima na uređenju pomenutog parkovskog prostora, kao i prostora na potezu od hotela „Mona“ do odmarališta „Narcis“.

Uređen je i plato kod Kraljeve česme na Zlatiboru, koja je prošle godine proglašena za spomenik kulture. Na ovom mestu postavljene su klupe za sedenje i žardinjere u koje su zasađene mirisne lavande.

Nastavlja se i sa postavljanjem klupa i kanti. Nakon pešačke staze na Tić polju, pomenuti mobilijar krasi i mali park u Čajetini (pored zgrade opštine) i prostor kod zgrada u Čajetini.

Posebna pažnja posvećena je uređenju čajetinskog parka koji predstavlja omiljeno mesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana. Pored redovnog košenja, prisutna je i stalna briga o cvetnim površinama, posebno ružama koje krase ovaj prostor.

Izvršena je popravka i zamena mobilijara: klackalica, ljuljaški i drugih multifunkcionalnih igračaka za decu. Narednih dana biće zamenjena tri dečija tobogana, a sve u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za igru kako bi deca više vremena provodila na otvorenom, u igri i druženju. Najmlađi sugrađani obradovali su se novim igračkama – njihalicama, i po prvi put ljuljaškama koje su namenjene bebama starosti 6+ meseci. Novina je da su ispod svih rekvizita za igru i zabavu postavljene gumene podloge kako bi se povećala bezbednost dece.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта