OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zelene površine Čajetine i Zlatibora u najlepšem izdanju

Sa ciljem da svoju opštinu učine lepšom i uređenijom, radnici KJP „Zlatibor“ Čajetina ovih dana aktivno rade na održavanju javnih površina na više lokacija. Sa košenjem i krčenjem krenulo se na potezu od jezera ka restoranu „Srbija“ na Zlatiboru, a akcija će trajati i narednih dana, u skladu sa Programom održavanja. Tokom vikenda u planu je uređenje oko staze koja vodi ka Spomeniku.

U toku je postavljanje određenog broja klupa u parku iza restorana „Zlatni bor“, a tokom sledeće sedmice nastaviće se sa radovima na uređenju pomenutog parkovskog prostora, kao i prostora na potezu od hotela „Mona“ do odmarališta „Narcis“.

Uređen je i plato kod Kraljeve česme na Zlatiboru, koja je prošle godine proglašena za spomenik kulture. Na ovom mestu postavljene su klupe za sedenje i žardinjere u koje su zasađene mirisne lavande.

Nastavlja se i sa postavljanjem klupa i kanti. Nakon pešačke staze na Tić polju, pomenuti mobilijar krasi i mali park u Čajetini (pored zgrade opštine) i prostor kod zgrada u Čajetini.

Posebna pažnja posvećena je uređenju čajetinskog parka koji predstavlja omiljeno mesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana. Pored redovnog košenja, prisutna je i stalna briga o cvetnim površinama, posebno ružama koje krase ovaj prostor.

Izvršena je popravka i zamena mobilijara: klackalica, ljuljaški i drugih multifunkcionalnih igračaka za decu. Narednih dana biće zamenjena tri dečija tobogana, a sve u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za igru kako bi deca više vremena provodila na otvorenom, u igri i druženju. Najmlađi sugrađani obradovali su se novim igračkama – njihalicama, i po prvi put ljuljaškama koje su namenjene bebama starosti 6+ meseci. Novina je da su ispod svih rekvizita za igru i zabavu postavljene gumene podloge kako bi se povećala bezbednost dece.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Neću da mi kurve I kriminalci budu uzor deci! Potresne rečI Dragana Bjelogrlića odzvanjaju balkanom

Oglasna Tabla

Uzorkovanje meda prijavljenog za izvoz počinje od ponedeljka

Oglasna Tabla

Velika posećenost Stopića pećine i drugih lokaliteta na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Porast krenuo sa studentima, nisu bili u domovima nego na proslavama“

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 6 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Poslodavcima do danas rok za donošenje plana primene mera: Evo kolike su kazne za kršenje

Oglasna Tabla

Katran se još uvek peče u zlatiborskim selima

Oglasna Tabla

Zlatibor je preskup – Mit ili istina?

Oglasna Tabla

Danas ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla