OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Здравствени радници данас добијају по 10.000 динара

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће здравствени радници данас добити по 10.000 динара једнократне новчане помоћи,

што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане.

– Као што смо и обећали у петак 14. јануара здравствени радници у Србији, њих 122.462, добиће новчану помоћ у износу од по 10.000 динара. Реч је о здравственим радницима који су запослени у здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије – рекао је Мали, а саопштило Министарство финансија.

Министар је подсетио да осим кроз једократна давања, Влада Србије подржава здравсто и кроз редовна повећања плата и навео да су у новембру плате медицинских сестара повећане за 15 одсто, а лекара за 10 процената. Додао је да су 1. јануара прошле године здравственим радницима поново повећане плате за 5 одсто, а ново повећање су добили од 1. јануара ове године.

– Здравственим радницима су од 1. јануара ове године повећане плате, овога пута за осам одсто, баш као и запосленима у Министарству одбране, запосленима на пословима здравствене заштите и неговатељицама у установама социјалне заштите, лекарима у заводима за извршење кривичних санкција и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Србије – навео је министар.

Додао је да су остали запослени у јавном сектору од 1. јануара ове године добили повећање плата од седам одсто. Министар је истакао и да су веома важни услови рада у здравственим установама, због чега држава сваке године издваја све више средстава из буџета како за набавку неопходне медицинске опреме и лекова, тако и за реконструкцију и изградњу клиничких центара, болница и домова здравља.

– То је још један начин да здравственим радницима кажемо хвала за све што су учинили и што чине за своју државу и за свој народ у овим тешким временима пандемије корона вируса. Држава је ту за здравствене раднике, брине за њих и спремна је да им помогне – навео је Мали. Министар финансија је подсетио и да ће, осим здравствених радника, који ће данас добити по 10.000 динара, пензионери добити по 20.000 динара 10. фебруара. Подсетио је да ће, такође и сви млади од навршених 16 до навршених 29 година добити по 100 евра у динарској противвредности.

– Са мером помоћи за младе и са 20.000 динара које ће пензионери добити, долазимо до тога да су сва три пакета помоћи државе за ублажавање последица пандемије вредна укупно око 8,7 милијарди евра, односно око 18 одсто БДП-а. То су огромна средства и одличан показатељ стања јавних финансија наше земље. То је потврда да је наша држава јака и стабилна и да увек брине за своје грађане – закључио је Мали.

Извор:Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla