OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Zdrava Srbija: Zimska škola maline u Priboju


Priboj, 25.2.2020 – Opštinski odbor Zdrave Srbije u Priboju održao je „Zimsku školu maline“ na kojoj je 150 pribojskih malinara imalo priliku da od vrhunskih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede čuje u kom pravcu ide moderno malinarstvo i šta je potrebno da bi opstali na tom zahtevnom tržištu – saopštila je Informativna služba Zdrave Srbije.
Kao gost predavač, Miladin Ševarlić, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i narodni poslanik, naveo je koja su to iskušenja u proizvodnji jednog od najznačajnijih izvoznih proizvoda Srbije, detaljno objasnivši šta je to GMO hrana, kakve rizike nosi sa sobom i kako ih preduprediti. Direktor Regionalne kancelarije za poljoprivredu Agrologistik 032 sa sedištem u Čačku, diplomirani inženjer agronomije Miloš Vujisić, upoznao je prisutne malinare sa savremenim trendovima u uzgajanju ovog crvenog zlata Srbije.


Kao specijalni gost, pribojskim malinarima se obratio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji im je predstavio dužnosti i obeveze jedne lokalne samouprave prema svojim građanima, po kom modelu su poljoprivrednici u Čajetini i na Zlatiboru zaštićeni od monopolizma, kao i nekoliko ideja koja bi pribojski poljoprivrednici mogli da primene u svojoj opštini.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Posne kikiriki bombice

Oglasna Tabla

10 novih slučajeva COVID-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Automobil sleteo s puta u Zlatarsko jezero, poginuo zdravstveni radnik

Oglasna Tabla

Novinar i voditelj Nemanja Kovačević ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna značka“ – Kulturno prosvetne zajednice Srbije

Oglasna Tabla

Grčka zatvara granice za državljane Srbije

Oglasna Tabla

Na Kokinom Brodu auto sleteo u jezero, spasilačke ekipe tragaju za osobama

Oglasna Tabla

U maju bez posla ostalo 10.000 ljudi

Oglasna Tabla

Đake u Srbiji čeka školska godina neviđena do sada – kakve će biti posledice

Oglasna Tabla

Obaveštenje o Odluci Komisije za sprovođenje nagradnog Konkursa za izbor najlepšeg dvorišta na teritoriji Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla