ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

Здрава Србија (ЗС) предлаже да се грађани Србије на референдуму изјасне о потенцијалном увођењу санкција Русији, имајући у виду првенствено тренутне али и далекосежне последице једне такве одлуке на територијални интегритет и суверенитет државе Србије.
„Показало се да су санкције, које су администрација и бирократе у Бриселу наметнули чланицама Европске уније, више одмогле становништву тих земаља а да је Русија, у економском смислу, чак и ојачала, продајући енергенте, којих има у изобиљу, и земљама ЕУ и азијским земљама које су чак значајно повећале своје наруџбине руског гаса и нафте. Мађарска, као једна од чланица ЕУ, већ дуже време указује на контрапродуктивност увођења санкција Русији, и управо је премијер Виктор Орбан најавио да ће на референдуму питати свој народ да ли је за даље проширивање обим санкција, наглашавајући да је референдум највећа тековина модерних демократских друштава, на чему инсистирају и политичари са запада“ изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије.
Уочљиво је, наставио је Стаматовић, да се у међународној политици дешавају историјске промене, тако што САД и администрације најразвијенијих европских земаља покушавају да створе неку нову реалност, заобилазећи међународни поредак који је успоставила организација Уједињених нација. Управо она организација која је након престанка НАТО агресије на тадашњу Југославију донела Резолуцију 1244 којом се штити суверенитет и интегритет Србије и на чијем одржању инсистира и Русија као стална чланица Савета безбедности УН са правом вета у том телу.
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА