OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Zbog višestrukog povećanja cena energenata, građevinskog materijala i opreme JKP Bioktoš zatražilo povećanje cena usluga


JKP “Bioktoš” zatražilo je od Gradskog veća saglasnost za povećanje cena određenih usluga koje pruža građanima. To će, po rečima Srđana Nedeljkovića člana Gradskog veća za javna preduzeća, ukoliko saglasnost bude data, biti minimalno poskupljenje u delu koji se odnosi na odvoženje otpada i pogrebne usluge.

“U prethodnom periodu JKP “Bioktoš” poslovalo je pozitivno i pored brojnih realizovanih investicija. Značajna sredstva uložena su u rekonstrukciju pijaca, završena je druga zgrada u kojoj će prodavci sa Robne pijace “Međaj” koja je u međuvremenu zatvorena, moći da prodaju svoje proizvode. U narednom periodu planira se natkrivanje celokupne  Zelene pijace “Lipa”, čime će Užice dobiti modernu i uređenu pijacu sa brojnim pratećim sadržajima. Uporedo sa tim, u cilju što čistijeg grada, bržeg i efekasnijeg odvoženja otpada nabavili smo novu opremu, kontejnere, kamione, čistače”.

Po Nedeljkovićevim rečima treba imati u vidu i da cene iznošenje smeća nisu menjane od jula 2018. godine,  osnovnih pogrebnih uslugaod 2013. godine a sporednih pogrebnih usluga od 2016. godine, iako je od tada do danas nekoliko puta uvećavana cena građevinskog materija, goriva, i ostalih inputa koji se koriste.

“Zbog svega navedenog JKP “Bioktoš” prinuđeno je da od Gradskog veća zatraži povećanje cena za određene usluge kao što su iznošenja smeća i pogrebne usluge. Ipak  naši sugrađani ne moraju da brinu jer u  to neće biti drastično povećanje. Na primeru stana od 60m2 uvećanje će iznositi oko 120 do 130 dinara”.

Nova cena, ukoliko bude usvojena važiće od 1. novembra, a nadležni obećavaju da će učiniti sve da kvalitet komunalnih usluga u narednom periodu bude na višem nivou i da se u saradnji sa građanima učini sve da grad bude čistiji i lepši.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због снега завршио на банкини

Oglasna Tabla

У Севојну протест због укидања педијатрије, лекара нема довољно

Oglasna Tabla

Како све пиво утиче на ваше здравље

Oglasna Tabla

АМСС: Упозорење возачима на опасност од поледице и проклизавања возила

Oglasna Tabla

Обавезно проверите: Да ли знате због чега се квари кисели купус?

Oglasna Tabla

Сваки други тестиран позитиван на коронавирус, омикрон доноси дашак оптимизма

Oglasna Tabla

Промо видео новогодишње атмосфере са Златибора

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу – 22. јануар

Oglasna Tabla

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla