Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Због проблема са снегом у Новој Вароши ванредна ситуација

Због проблема са снегом у општини Нова Варош проглашена је ванредна ситуација. Одлуку је донео јутрос Општински штаб за ванредне ситуације.

У вишим пределима има преко 80 центиметара снега, а ветар прави и сметове на превојима, па је у овом тренутку непроходно више од 50 посто сеоских путева. Не раде школе у Јасенову и Божетићима, док се у осталим настава одвија отежано јер деца из планинских засеока нису могла да дођу на наставу. Поједини засеоци још увек су без струје, а због квара на електро мрежи без воде су поједини делови града.

-Трактори са возама, који од јуче у подне чисте сеоске путеве, немоћни су против оволиког снега,па смо приморани да ангажујемо тешку механизацију. Прво ће се чистити до центара месних заједница, а затим према засеоцима и очекујемо да ће у наредних пар дана сви путеви бити оспообљени са саобраћај – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Саобраћај се отежано одвија и на регионалним путним правцима Кокин Брод – Бела Река – Љубиш и Кокин брод – Радоиња – Прибојска бања.

Како кажу у Општинском штабу за ванредне ситуације, проблема има и у самом граду, геде је пало око 40 центиметара новог снега. И тамо где су улице очишћене саобраћај се одвија отежано, а комуналцима у чишћењу стрмих и уских сокака помажу и приватници са тракторима.

-Данас, најкасније сутра кренућемо са акцијом одвожења снега са градских улица, а очистиће се и тротоари. Због конфигурације терена то је једини начин. За кратко време пало је доста снега, а матеоролози најављују и нове падавине – каже заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

Извор: вароске.нет / Фото: Љ. Вранић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почиње пријава за вантелесну оплодњу са увезеним репродуктивним материјалом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пробни тест 24. марта – све промене у полагању које чекају осмаке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пијачари без фискалних каса до краја 2023. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

За Међународни дан планина награде најбољима у ПСС: Најбоље друштво „Рујно“ Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

ТО Златибор на шестој Туристичкој конференцији „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарни свирка “Мара и пријатељи”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичко коло прославља пет година на Унесковој листи, а биће га и у наредних пет

ОГЛАСНА ТАБЛА

И данас киша, не заборавите кишобран

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предложени буџет за 2023. годину 4,6 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА