10.8 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Zbog medijskog linča i pretnji porodici, odustali od prodaje objekta; Božić: Napadaju nas oni koji su uzeli milion evra za gradnju trga

Opcija otkupa dela zemljišta i objekta uz samu sportsku dvoranu od strane opštine Požega je najgore medijski zloupotrebljen za potrebe dnevne političke kampanje i uništavanje opštine Požega u svim segmentima, navodi se u saopštenju požeške lokalne samouprave.

„Stav svih stručnih službi je da je ta lokacija jedina opcija za stvaranje uslova u rešavanju upotrebnih dozvola neophodnih za sportsku dvoranu. Vlasnici predmetnog zemljišta i objekta su se prethodnih dana našli pod najgorim medijskim linčom, a doživali su i pretnje po bezbednost njihove porodice, zbog čega su nas obavetili da su odustali od prodaje imovine opštini Požega i da će prodaju usmeriti ka drugim kupcima, čime je lokalna samouprava stavljena u svršen čin odustajanja i nemogućnost otkupa. Ovakvom situacijom opština Požega će jako teško rešiti problem upotrebnih dozvola za sportsku dvoranu. Od ostatka Demokratske stranke i njima sličnim nismo ništa drugo i očekivali nego linč, pretnje i sve aktivnosti za što lepši opozicioni naslov za njih, a suštinski problem za sport u Požegi. To su oni isti odgovorni za jednu od najvećih afera u istoriji Požege i rekonstrukciju gradskog trga, gde je uloženo preko milion evra, isplaćenih do zadnjeg evra novcem naših građana. Verujemo da će se nadležni organi ubrzo pozabaviti činjenicom da su demokrate finansirale radove trga koji nisu bili u skladu sa tehničkom dokumentacijom, dovodeći u opasnost ljude, kao i prateće objekte. Očekivano od svega čega se dotakla DS sa svojim kompanjonima, pljačka i opasnost po građane”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika opštine Požega.

Inače, sinoć se na gradskom trgu u Požegi okupilo nekoliko stotina građana koji su protestvovali protiv odluke da opština kupi objekat i zemljište koje se nalazi neposredno uz sportsku dvoranu, tvrdeći da je precenjeno i nelegalno.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla