ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Zbog alarmantnog stanja u vodosnabdevanju u Požegi biće aktivirano staro izvorište

Požega – Nestašica i restrikcije vode u Zapadnoj Srbiji traju duže od mesec dana, a najteža situacija danima je u opštini Požega u kojoj se zbog nedostatka lokalnih izvorišta većina domaćinstava snabdeva sa vodosistema Rzav. Nova preraspodela sredstava iz kase opštine upravo je namenjena dugoročnom rešavanju ovog problema.

„Moramo brzo da reagujemo u ovakvim situacijama, pa će iz budžeta opštine biti izdvojeno 37 miliona dinara da se ponovo aktivira naše staro izvorište. Na taj način ćemo rešiti problem vodosnabdevanja u kom se opština Požega našla, usled tropskih vrućina i suše“, izjavio je za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Biće izgrađen potisni cevovod koji će spojiti staro izvorište sa glavnim rezervoarom u Bakionici, koji sve potrošače snabdeva vodom za piće.

„Tu ćemo dobiti još 70 litara vode u sekundi što će zaista biti dovoljno za našu opštinu kako bi imala normalno vodosnabdevanje. Ne možemo čekati još nekoliko godina da se profil brane Svračkovo napravi kako bismo rešili taj problem. Ovaj izdvojeni novac će zaista značiti svim građanima Požege. Nadamo se da će najkasnije u naredna dva ipo meseca konačno svi radovi biti završeni i izvor biti stavljen u funkciju“, naglasio je Nikitović.

Urađene su i sve neophodne analize starog izvorišta, koje su pokazale da je voda zdrava i ispravna za piće.

Ilustracija, foto: RINA

GZS/RINA

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику