ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ СРБИЈА

Завршница „Отвореног света“, шта је самит на Златибору донео младима

У завршници првог Међународног самита „Отворени свет“ на Златибору, у првом плану су вредности и визије младих, иновације и избори који живот могу да учине бољим и квалитетнијим. Самит који организује Фондација „Заједно за младе – др Даница Грујичић“, окупио је око 3.000 најуспешнијих и најперспективнијих младих људи из земље и света.

Амбициозно постављени, циљеви Међународног самита „Отворени свет“ на Златибору, по свему судећи су и остварени.

Са новосадског Факултета спорта и физичког васпитања Бојан Рашковић наводи да су у претходна три дана слушали једне од најеминентнијих професора, као и најуспешнијих људи из области културе, науке, света бизниса и спорта.

„Причали смо и о хуманитарном раду: колико је важна доза алтруизма, способности и могућности младих људи да помажу једни другима, да се упознају и да стварају контакте и пријатељства за читав живот“, објашњава Рашковић.

Ултра тркач Јовица Спајић прича да је самит „Отворени свет“ донео нешто позитивно.

„На крилима позитивних мисли ових дивних, младих људи, могу да се направе невероватне ствари. Можемо сви као друштво да напредујемо“, наводи Спајић.

Тематски оквир самита су здравље, образовање, каријера, породица, спорт, култура, шансе за усавршавање и прилика да раде и стварају у својој земљи, а сарађују са читавим светом.

„Образован човек мора да зна историју, да буде спреман да се бори за правду и да се жртвује. То је један од основних принципа по којим и овај овде скуп не би могао да постоји да неко није свој емоционални улог дао у све ово“, истиче режисер Емир Кустурица.

Председница Управног одбора Фондације, проф. др Даница Грујичић каже да старији, као и држава, морају да ураде све, како би Србија задржала младе људе.

„Највећа порука људи који су били у иностранству и вратили се, као и свих предавача који су успешни људи, да може да се успе у својој земљи„, наводи Грујичићева.

У тој будућности ови, данас млади људи биће они који ће својим знањем, енергијом моралом и квалитетом, утицати на судбину земље.

 

Припремиле Јелена Божовић и Ана Стаменковић

Извор: ртс.рс
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА