Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Završni radovi na gondoli (VIDEO)

Kako kažu u javnom preduzeću „Gold gondola Zlatibor“, planirane aktivnosti i radovi na najvećem i najvrednijem projektu opštine Čajetina se uspešno realizuju iz meseca u mesec odolevajući svim nedaćama i približavajući se sigurnim koracima finišu.

Pripremni radovi na puštanju „Gold gondole“ u rad započeti na jesen nastavljeni su i tokom novembra i decembra. Završena je i prva ploča upravne zgrade koja se nalazi na početnoj stanici, asfaltirani su prilaz i parking prostor.

„Intenzivno se radi na parternom uređenju sve tri stanice gde je u toku nasipanje finalnog sloja ukrasnog belog kamena. Trenutno se postavljaju i ograde, a zatim će se pristupiti i postavljanju zaštitne, neklizajuće podloge od gume na platoe stanica čime će se ispuniti svi sigurnosni zahtevi propisani zakonom, a opasnost od eventualnih povreda putnika biće svedena na minimum. Kompletno je završeno postavljanje pocinkovanih rešetki između platoa i kabina kojim će se putnicima obezbediti lakši pristup kabinama. Kolege iz Francuske i „Amige“ su trenutno na na tereni i izvode finalne radove na osiguranju komunikacionog kabla,“

kaže Jelena Tanasković iz sektora za marketing i odnose sa javnošću JP „Gold gondola“. Paralelno sa tehničkim tekle su i obuke radnika na celom sistemu žičare. U decembru je održano polaganje Stručnog ispita za rad na žičari za dobijanje sertifikata. Planirane su i obuke radnika za pružanje prve pomoći i protivpožarnu zaštitu.

„Nakon osnovne obuke od strane proizvođača opreme iz Francuske, izvršni radnici „Gold gondole“ su prošli i teoretsku i praktičnu obuku za rad na žičari propisanu našim zakonodavstvom. U prvoj polovini novembra održana je obuka od strane instruktora JP „Skijališta Srbije“za izvršne radnike i tehničke odgovorna lica.“

Ono što ostaje su finalni test rada gondole, tehnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА