12.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Završeni radovi na putnoj infrastrukturi u Mesnoj zajednici Nikojevići

U toku 2018. godine uloženo je oko 10 miliona dinara za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće putne infrastrukture u Mesnoj zajednici Nikojevići.

Kroz ugovore za udruživanje iz 2017. i 2018. godine rekonstruisana su četiri putna pravca ukupne površine oko 2.500 m2: Ponjavića groblje –Cicvarići u dužini oko 200 metara, Vesova vrba – Plandište dužine 195 metara, put za Gornje Ponjaviće ukupne dužine 480 metara i 100 metara putnog pravca Ponor – Terzići. Radovi na ovim putnim pravcima su finsnsirani tako što je Grad iz budžeta izdvojio 67% vrednosti radova, a učešće građana je bilo 33 %.

Meštanin Nikojevića Joviša Ponjavić je istakao da rekonstrukcija postejeće i izgradnja nove putne infrastrukture znači dosta za ovo selo koje se uglavnom bavi poljoprivredom i stočarstvom i omogućiće im bolju komunikaciju sa glavnim saobraćajnicama i bezbedniju isporuku poljoprivrednih proizvoda.

Odlukom gradskog rukovodstva značajna sredstva su uložena i u sanaciju i rekonstrukciju putnog pravca od Kaldrme do centra Nikojevića u površini oko 3.500 m2 i ovi radovi su u punom iznosu finansirani iz gradskog budžeta. U okviru tih radova u ovoj mesnoj zajednici asfaltiran je i put u dužini od 130 metara za porodicu Milinkovići. Obzirom da je član porodice Milinković, osoba sa invaliditetom kojoj zbog čestih zdravstevnih problema dolaze kola hitne pomoći, sada će to, naročito u zimskom periodu, biti lakše jer asfalt koji je urađen, omogućiće lakši prilaz, veću bezbednost i sigurnost. Ovaj put po rečima Milinkovića za njih znači novi početak i lakši život.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla