14.6 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Završeni radovi na asfaltiranju staparske obilaznice prema Radojičića kuli

Deo puta koji spaja klisuru reke Đetinje prema Radojičića kuli asfaltiran je u dužini od 1250 metara. Grad Užice je finansirao pre dve godine prokopavanje ovog putnog pravca, a „Putevi Srbije“ obezbedili su sredstva za asfaltiranje deonice u Staparima.

Asfaltiranje staparske obilaznice

Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića namera gradskog rukovodstva je da potpuno zatvori za saobraćaj Zelenu stazu klisurom Đetinje i pruži biciklistima, pešacima i drugim rekreativcima mogućnost da borave i vežbaju na bezbedan i neometan način upravo na ovoj deonici od Gradske plaže do Staparske banje. U tom pravcu probijen je i alternativni put – staparska obilaznica u dužini oko 4 km od železničke stanice u Staparima do Radojičića kule kako bi se ispunili uslovi za zatvaranje staze za saobraćaj. Izvršeno je kompletno raščišćavanje terena, probijanje trase, nasipanje jalovinom, postavljanje propusta. Vrednost tih radova je oko 6 miliona dinara i ova sredstva je obezbedio Grad.

„Danas se završava asfaltiranje dela puta u dužini od 1250 metara, a vrednost radova je 7 600 000 dinara“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da je obaveza Grada da nakon završenih radova uredi nekoliko prilaza njivama.

Ceo iznos radova finansiraju „Putevi Srbije“a izvođač radova je preduzeće „Putevi Užice“.

Grad je finansirao i uredio prolaze ispod nadvožnjaka gde su u dogovoru sa železnicom provučene cevi za struju i vodu zbog budućih sadržaja na tom području a po rečima gradonačelnika Petkovića na platou iznad Staparske banje je u planu izgradnja replike naselja Staparska gradina i jednog ugostiteljskog objekta.

Asfaltiranje staparske obilaznice

„Prošle godine na putu kroz klisuru, trasom stare pruge, „Putevi Srbije“ su finansirali asfaltiranje 2.25km u vrednosti od oko 11 miliona dinara što sada daje 7.25 km uređene staze klisurom na kojoj užičani mogu uživati u netaknutoj prirodi“-rekao je Petković.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla