ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Završeni radovi na adaptaciji dodatnih prostora za Predškolsku ustanovu Užice

Radovi na adaptaciji prostora za dodatne kapacitete Predškolske ustanove Užice u Medicinskoj školi Užice, OŠ “Stari Grad” i vrtiću “Leptirić” u Krčagovu  su završeni čime je kapacitet ustanove uvećan za oko 60 mesta.

U pitanju su, kako ističe direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović deca koja su već primljena u vrtić u junu mesecu. Uz zahvalnost Gradu na izdvojenim sredstvima i izvođaču radova koji je u sva tri objekta radove završio pre roka, dodaje da je i sama ustanova uradila ono što je bilo moguće u ovom momentu.

“Mi smo ove godine računajući na podršku Grada i sopstvene kapacitete upisali za oko 100 mališana više. Pored tri nova prostora vrtić “Neven” proširen je za jednu grupu, jednu grupu više ima i vrtić “Maslačak” kao i vrtić “Bambi”. Sve ovo uradili smo u skladu sa prostornim mogućnostima i naravno zakonskim normativima. I pored toga na listi čekanja ostalo je oko 300 dece, a taj problem sigurni smo rešićemo nedavno najavnjenom izgradnjom novog vrtića u naselju Carina.”

Za radove na adaptaciji tri nova prostora iz budžeta grada opredeljeno je oko 2,2 miliona dinara a kako su u poptunosti završeni i opremljeni deca će u njih krenuti od 1. septembra. Po rečima Mirjane Radivojčević pomoćnice gradonačelnice za populacionu politiku i demografiju u toku je izrada projektne dokumentacije za vrtić u Karanu.

“Veliku pažnju poklanjamo populacionoj politici o čemu svedoče i sva izdvajanja u prethodnom periodu. Kupili smo 650 autosedišta za bebe, za šta je izdvojeno 2,8 miliona dinara, a oko 11 miliona dinara do sada je izdvojeno za novorođene bebe i porodilje. Za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje opredeljeno je 2,5 miliona dinara. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i da ćemo imati više od 612 bebea, koliko ih je rođeno u protekloj godini, pa ćemo sa zadovoljstvom raditi i rebalans budžeta. Naravno reaugujemo  u skladu sa potrebama, asve sa ciljem što veće podrške i kvalitetnijeg odrastanja naše dece.”

Ratko Trmčić član Gradskog veća za društvene delatnosti dodaje da se velika sredstva izdvajaju i u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

“Grad je prošle godine za svih devet osnovnih i šest srednjih škola obezbedio oko 5, 5 tona alkohola i to će biti nastavljeno i u ovoj školskoj godini, u skladu sa epidemiološkom situacijom.Pored toga, činjenica je da su većinom sve naše škole stari objekti pa iziskuju velika ulaganja. Prošle godine izdvojena su sredstva u iznosu od oko dva miliona dinara za zamenu kotla za grejanje u školi u Krvavcima, privode se kraju radovi na rekonstrukciji svih mokrih čvorova u OŠ “Nada Matić”, urađeni su i projekti za fasadu i rekonstrukciju školskog dvorišta u OŠ “Dušan Jerković”, a radi se i projekat za fiskulturnu salu. Grad ima učešće i u velikom projektu koji se realizuje u Tehničkoj školi Užice na opremanju najsavremenije radionice, vredne 400 hiljada evra, gde je već završena prva faza radova.”

Trmčić podseća da je nedavno otvorena nova Sportska hala u Krčagovu uz napomenu da će ona od 1. septembra biti na raspolaganju klubovima. Takođe uskoro se očekuje i stavljanje u funkciju sportske sale pri OŠ “Aleksa Dejović” u Sevojnu, gde je u toku nabavka neophodne opreme.

“Pored toga radi se na izgradnji skejt parka u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, na izgradnji dečijeg bazena na Gradskoj plaži. Grad podržava i druge sportske događaje i manifestacije od velikog značaja pa će tako podržati dečiji turnir u fudbalu Trofej Radomir Antić sa milion dinara ali i Turnir šampiona koji organizuje OK Jedinstvo sa 400 hiljada dinara, kao i moto skup sa 80 hiljada dinara”.

Pored redovnih izdvajanja za materijalne troškove i lične dohodke grad vodi računa i o ustanovama kulture, pa je tako Narodna bibloteka konačno prebačena na gradsko grejanje i rade se projekti za zamenu stolarije. U Narodnom muzeju odrađen je deo projekta energetske efikasnosti, a realizovano je i par projekata u Gradskom kulturnom centru.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику