14.2 C
Uzice
новембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ZAVRŠENI OVOGODIŠNJI „ČIGOTINI DANI ZDRAVLJA“

Sa završetkom letnje sezone i SB Čigota privodi kraju akciju „Čigotin dan zdravlja“. Na Kraljevom trgu danas smo pitali zainteresovane koji su zastali da provere osnovne rezultate svog zdravlja šta misle o ovoj akciji , a prisutne lekare i nutricioniste da li se kroz ovakve aktivnosti može pratiti slika opšteg stanja zdravlja stanovništva.

Treća je godina kako SB Čigota sprovodi na Zlatiboru letnju akciju u kojoj zainteresovanim gostima, kao i lokalnom stanovništvu, vrši merenje pritiska, nivoa šećera u krvi i indeksa telesne mase. Prema broju onih koji na Čigotinom štandu zastanu da provere svoje zdravlje,a koji permanentno beleži porast, može se reći da je i ova aktivnost tima specijalne bolnice na Zlatiboru, pun pogodak.

„Posetioci Zlatibora i meštani zainteresovani su da provere svoj telesni sastav na našoj vagi koja meri posebno količinu masti, mišića i telesne tečnosti,osimšto meri telesnu masu, tako da svi koji imaju problemsa viškom kilograma mogu da se posavetuju sa lekarom dijetetičarom,da popričaju o zdravomnačinu života,ishrane i pripreme zdrave hrane i eventualno o nekimzdravstvenimproblemima da se posavetuju sa našim lekarom koji je deo Čigota tima“, kaže Jovana Marijanović iz SB Čigota.

O ovoj akciji najpohvalnije su se izrazili i turisti koji su se danas zadržali na Čigotinom štandu.

Lekari Čigotinog tima, prateći kroz ove tri godine organizovanja akcije opštu zdravstvenu sliku stanovništva,kažu da se, na žalost,i kod nas primećuje porast broja gojaznih, a primetni su i problemi sa povišenim krvnim pritiskom. Međutim, Zlatibor je,kako se izjašnjava većina turista, pravo mesto za rešavanje ovakvih problema.

Izvor:Mirjana Ranković Luković, www.zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla

II nagrada na Međunarnom sajmu urbanizma u Nišu

Oglasna Tabla