12.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

ZAVRŠENE 54. MOSI IGRE: UŽIČANI ZADOVOLJNI I REZULTATIMA I GOSTOPRIMSTVOM

Juče su u Pljevljima svečanom ceremonijom dodeljivanja nagrada najuspešnijim učesnicima i ekipama zatvorene 54. Mosi igre. Kakvi su utisci sa ovog takmičenja pitali smo Dragišu Kuzmanovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Užice?

Tradicionalno užički sportisti učestvuju u takmičenjima u okviru Mosi. U Pljevljima naša ekipa je brojala 37 članova. Predstavljali su nas sportisti iz atletike i streljaštva.O rezultatima atletičara već ste pisali i svakodnevno izveštavali sa atletskih takmičenja. Što se tiče strelaca, oni su bili stadnardno dobri i u muškoj konkurenciji su osvojili treće mesto. Nakon završenih atletskih takmičenja ekipe grada Užica u muškoj i u ženskoj konkurenciji zauzeli su treća mesta. Može se reći da je ovo veliki uspeh, jer posle više od 30 godina užičani u ekipnoj konkurenciji osvajaju odličje na Mosi. Veliki motiv za dalji rad, jer smo atletičare imali u svim atletskim disciplinama, a ne samo u trčanju. Odlični su bili bacači, skakači, sprinteri. Ali svakako najviše raduje činjenica da je najuspešnija takmičarka 54. Mosi igara užičanka Tamara Mićević. Podsetiću vas da je ona osvojila tri zlatne medalje u trkama na 800m, 1500m i 3000m. Takođe smo zadovoljni i činjenicom da je naša ekipa bila sastavljenja isključivo od užičana, za razliku od drugih opština i gradova koji su u određenim sportovima bili sastavljeni kao reprenzentacija te zemlje.

Na određenim društvenim mrežama i portalima pojavila su se informacije vezane za smeštaj naše ekipe u Pljevljima?

Činjenično stanje je da opštine koje organizuju Mosi igre nemaju smeštajne kapacitete da prime preko 2000 sportista. U tim slučajevima smeštaj se organizuje po školama, kasarnama ,domu kulture, kao što je bilo od osnivanja Mosi igara. Naša ekipa bila je smeštena u OŠ“Boško Buha“ u Pljevljima. Slike koje su objavljene, napravljene su prilikom ulaska naše ekipe u školu. Uspeli smo da reagujemo i sportiste prebacimo u malo bolje prostorije. Ipak svi učesnici Mosi igara bili su zadovoljni, a o tome govori činjenica da su atletičari zatražili od rukovodstva ekipe da ostanu još jedan dan duže u Pljevljima.

Da li će naš grad u skorije vreme organizovaati MOSI igre?

– U Užicu poslednji put organizovane su MOSI igre 1974. godine. UO na poslednjoj skupštini predložio je da u narednom periodu Grad Užice aplicira za organizovanje MOSI igara u našem gradu. Inače, Užice je jedini grad koji ima svu sportsku infrastrukturu za ove igre i spreman je da ugosti 2-3000 sportista.

– Koristim priliku da Vam se zahvalim na iscrpnom svakodnevnom izveštavanju sa takmičenja u okviru 54. Mosi. i praćenju ekipe Grada Užica.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Oglasna Tabla

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla