9.7 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

ZAVRŠENE 54. MOSI IGRE: UŽIČANI ZADOVOLJNI I REZULTATIMA I GOSTOPRIMSTVOM

Juče su u Pljevljima svečanom ceremonijom dodeljivanja nagrada najuspešnijim učesnicima i ekipama zatvorene 54. Mosi igre. Kakvi su utisci sa ovog takmičenja pitali smo Dragišu Kuzmanovića, generalnog sekretara Sportskog saveza Užice?

Tradicionalno užički sportisti učestvuju u takmičenjima u okviru Mosi. U Pljevljima naša ekipa je brojala 37 članova. Predstavljali su nas sportisti iz atletike i streljaštva.O rezultatima atletičara već ste pisali i svakodnevno izveštavali sa atletskih takmičenja. Što se tiče strelaca, oni su bili stadnardno dobri i u muškoj konkurenciji su osvojili treće mesto. Nakon završenih atletskih takmičenja ekipe grada Užica u muškoj i u ženskoj konkurenciji zauzeli su treća mesta. Može se reći da je ovo veliki uspeh, jer posle više od 30 godina užičani u ekipnoj konkurenciji osvajaju odličje na Mosi. Veliki motiv za dalji rad, jer smo atletičare imali u svim atletskim disciplinama, a ne samo u trčanju. Odlični su bili bacači, skakači, sprinteri. Ali svakako najviše raduje činjenica da je najuspešnija takmičarka 54. Mosi igara užičanka Tamara Mićević. Podsetiću vas da je ona osvojila tri zlatne medalje u trkama na 800m, 1500m i 3000m. Takođe smo zadovoljni i činjenicom da je naša ekipa bila sastavljenja isključivo od užičana, za razliku od drugih opština i gradova koji su u određenim sportovima bili sastavljeni kao reprenzentacija te zemlje.

Na određenim društvenim mrežama i portalima pojavila su se informacije vezane za smeštaj naše ekipe u Pljevljima?

Činjenično stanje je da opštine koje organizuju Mosi igre nemaju smeštajne kapacitete da prime preko 2000 sportista. U tim slučajevima smeštaj se organizuje po školama, kasarnama ,domu kulture, kao što je bilo od osnivanja Mosi igara. Naša ekipa bila je smeštena u OŠ“Boško Buha“ u Pljevljima. Slike koje su objavljene, napravljene su prilikom ulaska naše ekipe u školu. Uspeli smo da reagujemo i sportiste prebacimo u malo bolje prostorije. Ipak svi učesnici Mosi igara bili su zadovoljni, a o tome govori činjenica da su atletičari zatražili od rukovodstva ekipe da ostanu još jedan dan duže u Pljevljima.

Da li će naš grad u skorije vreme organizovaati MOSI igre?

– U Užicu poslednji put organizovane su MOSI igre 1974. godine. UO na poslednjoj skupštini predložio je da u narednom periodu Grad Užice aplicira za organizovanje MOSI igara u našem gradu. Inače, Užice je jedini grad koji ima svu sportsku infrastrukturu za ove igre i spreman je da ugosti 2-3000 sportista.

– Koristim priliku da Vam se zahvalim na iscrpnom svakodnevnom izveštavanju sa takmičenja u okviru 54. Mosi. i praćenju ekipe Grada Užica.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krčma Sirogojno (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla