Огласна табла
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Завршена реконструкција пута који води ка видиковцу Ослуша на Тари

Бајина Башта – Државни секретар Министарства привреде Дарко Митровић обишао је реконструисани пут дужине 2.200 метарана деоници „Видиковац – Барски до“ који води ка видиковцу Ослуша на Тари, кажу из Министарства привреде.

Реконструкцију деонице пута од изузетног туристичког значаја финансирало је Министарство привреде, а општина Бајина Башта платила је ПДВ на укупан износ радова.

„Деоница пута ка видиковцу Ослуша на Тари важна је како за мештане, тако и за туристе који посећују овај крај. Задовољан сам квалитетом изведених радова, а Министарство привреде на челу са министром Радетом Бастом ће и у наредном периоду наставити да улаже у инфраструктурне пројекте који олакшавају живот грађанима. Управо припремамо позив за буџетску 2023. годину у којем ће локалне самоуправе моћи да конкуришу са инфраструктурним пројектима који обезбеђују унапређење привредног амбијента, а исто тако и унапређење туристичких потенцијала. Посебно бих истакао да смо на иницијативу министра Басте предвидели и финансирање израде пројектно – техничке документације за оне локалне самоуправе које тренутно немају спремне пројекте“, поручио је Митровић.

За финансирање радова Министарство привреде издвојило је 33.715.908 динара, а примопредаја радова извршена је 15. децембра.

У периоду од 2015. до 2022. године у општини Бајина Башта завршена је реализација шест инфраструктурних пројеката укупне вредности 224.444.918 динара, од чега је учешће Министарства привреде 100.416.368 динара, док остатак представља учешће општине.

Реконструисани пут је заједно са државним секретаром обишла и председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА