Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Завршена Јавна расправа о Нацрту одлуке за програм “Удружимо се”

Отвореним састанком и истеком предвиђеног рока завршена је Јавна расправа о Нацрту одлуке о укључивању грађана у буџетски процес кроз спровођење акције ” Ужички програм локалног партнерства- Удружимо се”. Сви заинтересовани имали су прилику да након оствареног увида у Нацрт одлуке упуте своје предлоге сугестије и мишљења у периоду од 13. до 27.марта.

Грађани, представници месних заједница, удружења, организација цивилног друштва, осетљивих група, младих у великом броју узели су учешће и на Отвореном састанку организованом у оквиру Јавне расправе о Нацрту одлуке о програму “Удружимо се”.

И овом приликом предочене су новине у програму, које се пре свега односе на укључивање припадника осетљивих група(Удружења особа са инвалидитетом и корисника социјалне помоћи) и младих у реализацију програма. Такође измена има и у износима за подршку пројектима, па ће захваљујући већим средствима у буџету од 20 милиона динара али и коофинасирању од стране Швајцарске владе у износу од 13 милиона динара, уместо милион динара максимални износ по пројекту сада бити четири милиона динара. Новина је и активно укључивање младих, па ће ученици средњих школа моћи да канидидују један пројекат у школи.

Према Нацрту одлуке укупна вредност појединачног пројекта не може бити мања од 300 хиљада динара, а група грађана може поднети највише један пројекат. Пројекте уређења јавних површина Град Ужице суфинансира максимално 90% оправданих трошкова пројекта, с тим да тај износ не може бити већи од 4.000.000,00 динара, док износ од минимално 10% оправданих трошкова пројекта обезбеђује подносилац  пројекта (група грађана) из сопствених средстава, и то волонтерским радом или кроз нефинансијску подршку локалних привредника.

Пројекте за унапређење положаја лица припадника осетљивих група Град може да суфинансира и до 100% оправданих трошкова пројекта, с тим да тај износ не може бити већи од 4.000.000,00 динара. Пројекте за унапређење положаја младих у оквиру средњих школа Град може да суфинансира и до 100% оправданих трошкова пројекта, с тим да тај износ не може бити већи од 400.000,00 динара у оквиру једне средње школе.

Све пристигле предлоге, сугестије и мишљења Комисија ће размотрити, након чега ће се Предлог одлуке о “Ужичком програму локалног партнерства – Удружимо се ” наћи пред ужичким одборницима на првом наредном заседању Скупштине, док ће Јавни позив бити објављен током априла месеца.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон