OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Завршена енергетска санација вртића Полетарац, деца од сутра у објекту


 

Ужице – Завршена је енергетска санација вртића “Полетарац”, па малишани који су привремено боравили у другим објектима Предшколске установе Ужице од сутра се враћају у свој вртић.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима обишла је вртић и изразила задовољство, јер ће  поред смањења аерозагађења, енергетска санација овог објекта допринети бољим условима за боравак деце и запослених. Такође очекује се и значајна уштеда енергије, а самим тим и финансисјких средстава.

“Поред уградње гасног генератора овде је замењена столарија, замењени су радијаторски вентили, као и спуштени плафони у делу објекта. Урађена је и дојава пожара. Сви радови изведени су у складу са пројектом а ми ћемо се трудити да из сопствених средства у наредном периоду додатно средимо  унутрашњост објекта и набавимо нови намештај”, истакла је градоначелница.

Она је подсетила да је санација овог објекта део пројекта којим су обухваћене још три основне школе вредног 1,8 милиона евра који реализује Влада Швајцарске у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.

“Поред средства опредељених кроз пројекат определили смо из буџета града и додатних 17 милиона динара за замену столарије у Основној школи у Карану која ће као и остале школе из пројекта са Швајцарском владом бити завршена до 1. септембра. Дакле и школа у Крвавцима, као и ОШ “Нада Матић” чија енергетска санација је у току биће спремне до 1. септембра”.

Градоначелница је изразила очекивање да ће до краја ове године бити завршени радови прве фазе изградње вртића на Царини који обухватају изградњу и покривање објекта као и уградњу столарије. Друга фаза радова у унутрашњости објекта планирана је за наредну годину и за ту фазу очекује се значајна подршка Владе Републике Србије. Поред тога до укидања листе чекања довешће и проширење капацитета односно доградња постојећих вртића.

Како је истакла директорка Прешсколске установе Ужице Веселинка Јовановић ове године примљен је 721 захтев за упис деце и у првој фази до норматива примљено је 248 малишана.

“Имамо могућност повећања броја уписане деце до 20 посто и то ћемо урадити у току ове, а најкасније до краја следеће седмице. Наравно поштоваћемо законске нормативе и сагласност коју смо добили од оснивача за повећање група за 20 одсто тамо где има места”.

До средине овог месеца очекује се и потписивање уговора о адаптацији простора у Карану где ће захваљујући средствима из овог програма и средствима из буџета Града бити отворен први сеоски вртић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА