ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Завршена енергетска санација вртића Полетарац, деца од сутра у објекту


 

Ужице – Завршена је енергетска санација вртића “Полетарац”, па малишани који су привремено боравили у другим објектима Предшколске установе Ужице од сутра се враћају у свој вртић.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима обишла је вртић и изразила задовољство, јер ће  поред смањења аерозагађења, енергетска санација овог објекта допринети бољим условима за боравак деце и запослених. Такође очекује се и значајна уштеда енергије, а самим тим и финансисјких средстава.

“Поред уградње гасног генератора овде је замењена столарија, замењени су радијаторски вентили, као и спуштени плафони у делу објекта. Урађена је и дојава пожара. Сви радови изведени су у складу са пројектом а ми ћемо се трудити да из сопствених средства у наредном периоду додатно средимо  унутрашњост објекта и набавимо нови намештај”, истакла је градоначелница.

Она је подсетила да је санација овог објекта део пројекта којим су обухваћене још три основне школе вредног 1,8 милиона евра који реализује Влада Швајцарске у сарадњи са Министарством рударства и енергетике.

“Поред средства опредељених кроз пројекат определили смо из буџета града и додатних 17 милиона динара за замену столарије у Основној школи у Карану која ће као и остале школе из пројекта са Швајцарском владом бити завршена до 1. септембра. Дакле и школа у Крвавцима, као и ОШ “Нада Матић” чија енергетска санација је у току биће спремне до 1. септембра”.

Градоначелница је изразила очекивање да ће до краја ове године бити завршени радови прве фазе изградње вртића на Царини који обухватају изградњу и покривање објекта као и уградњу столарије. Друга фаза радова у унутрашњости објекта планирана је за наредну годину и за ту фазу очекује се значајна подршка Владе Републике Србије. Поред тога до укидања листе чекања довешће и проширење капацитета односно доградња постојећих вртића.

Како је истакла директорка Прешсколске установе Ужице Веселинка Јовановић ове године примљен је 721 захтев за упис деце и у првој фази до норматива примљено је 248 малишана.

“Имамо могућност повећања броја уписане деце до 20 посто и то ћемо урадити у току ове, а најкасније до краја следеће седмице. Наравно поштоваћемо законске нормативе и сагласност коју смо добили од оснивача за повећање група за 20 одсто тамо где има места”.

До средине овог месеца очекује се и потписивање уговора о адаптацији простора у Карану где ће захваљујући средствима из овог програма и средствима из буџета Града бити отворен први сеоски вртић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА