Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Завршен зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“

У четвртак, 19. јануара је завшен зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“ који је одржан на Златибору у позоришној сали Културног центра. Дечје позориште увек поред забаве и разоноде носи важне поруке, учећи децу врлинама шта значи бити добар, правичан, поштен, вредан. Кроз ову забаву најмлађа публика је открила магију позоришне уметности. За децу, била је то права златиборска чаролија, интерактивани комади пуни заплета и динамике у коме су се смењивале лутке и глумци која је пратила занимљиве приче главних јунака јежића Жожо, ружног пачета и Василисе Прекрасне.

Првог дана фестивала, у уторак 17. јануара малишани су имали прилику да уживају уз представу „Јежић Жожо“, позоришта за децу из Крагујевца која је малишанима показала колико је важно истрајати у својој различитости, чак ако си необичан за своје окружење. Потом је у среду гостовало Народно Позориште из Крушевца са представом „Ружно паче“ која помаже детету да савлада страхове, прихвати различитост као квалитет који ће га обогатити, преносећи му поруку да се самосталност, морална зрелост, као и у укључивање у свет одраслих, могу постићи једино властитим деловањем и преузимањем одговорности за своје поступке. У оквиру овог фестивала изведена је и представа „Василиса Прекрасна“ Народног позоришта из Ужица, едукативна прича која доказује да појединац може променити свет на боље.

Најквалитетније представе са наших простора су изведене уз присуство великог броја деце. Било је доста смеха, малишани су одушевљени представама, али и занимљиво костимираним глумцима с којима су остварили интеракцију. Организатори зимског позоришног фестивала за децу „Златиборска чаролија“ су Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор, са намером да одржавање овог фестивала постане традиција, да и наредних година квалитетно испуни боравак деце на Златибору.

TO Zlatibor

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА