ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Завршен зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“

У четвртак, 19. јануара је завшен зимски позоришни фестивал за децу „Златиборска чаролија“ који је одржан на Златибору у позоришној сали Културног центра. Дечје позориште увек поред забаве и разоноде носи важне поруке, учећи децу врлинама шта значи бити добар, правичан, поштен, вредан. Кроз ову забаву најмлађа публика је открила магију позоришне уметности. За децу, била је то права златиборска чаролија, интерактивани комади пуни заплета и динамике у коме су се смењивале лутке и глумци која је пратила занимљиве приче главних јунака јежића Жожо, ружног пачета и Василисе Прекрасне.

Првог дана фестивала, у уторак 17. јануара малишани су имали прилику да уживају уз представу „Јежић Жожо“, позоришта за децу из Крагујевца која је малишанима показала колико је важно истрајати у својој различитости, чак ако си необичан за своје окружење. Потом је у среду гостовало Народно Позориште из Крушевца са представом „Ружно паче“ која помаже детету да савлада страхове, прихвати различитост као квалитет који ће га обогатити, преносећи му поруку да се самосталност, морална зрелост, као и у укључивање у свет одраслих, могу постићи једино властитим деловањем и преузимањем одговорности за своје поступке. У оквиру овог фестивала изведена је и представа „Василиса Прекрасна“ Народног позоришта из Ужица, едукативна прича која доказује да појединац може променити свет на боље.

Најквалитетније представе са наших простора су изведене уз присуство великог броја деце. Било је доста смеха, малишани су одушевљени представама, али и занимљиво костимираним глумцима с којима су остварили интеракцију. Организатори зимског позоришног фестивала за децу „Златиборска чаролија“ су Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор, са намером да одржавање овог фестивала постане традиција, да и наредних година квалитетно испуни боравак деце на Златибору.

TO Zlatibor

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА