ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Завршен тениски турнир “Златибор опен 2023“ Ј30 категорије

Интернационални јуниорски тениски турнир „Златибор опен 2023“ Ј30 (категорије 5 под окриљем ИТФ-а) одржао се на  теренима ТК „Златибор спрингс“ у периоду од 4.-10. септембра 2023 године.

Овогодишњи јуниорски турнир започео је  квалификацијама 02. септембра у коме је учешће узело 39 такмичара у мушкој категорији и 16 такмичарки у женској категорији.

Од понедељка  до недеље  34 најбоља играча у обе конкуренције одмерили су  снаге у такмичарском делу. После веома узбудљивих мечева који су играни свакодневно на теренима у златиборском насељу Гајеви, у недељу 10. септембра од 10 часова дошло је време за финала. У женском финалу састале су се сестре Поповски, Душица и Милица. Узбудљив финални меч припао је старијој сестри Душици која је у овом необичном финалу била успешнија и славила 2-0 у сетовима по гемовима 6-4, 6-4.

Мушки сингл такође је добио победника после два одиграна сета. У финалном мечу снаге су одмерили други носилац туринира Александар Опарница и Лука Ћерамилац. Ћерамилац је велико изненађење овог турнира пошто је у претходним колима избацио неколико боље пласираних тенисера, укључујући  и првог носиоца Немца Дарена Јигина,   међутим данас није имао снаге да пружи јачи отпор Опарници који је доминатно славио 2-0 у сетовима (6-2,6-1)

Директор турнира Милош Дедић истакао је задовољство самим такмичењем. Посебно му је пријало што  су се  домаћи тенисери пласирали у финалне мечеве у јакој конкуренцији  међу учесницима из преко 30 земаља. Захвалио се Општини Чајетина на сарадњи и подршци у организовању интернационалних турнира на Златибору која траје преко 15 година. У овом периоду  организовано је преко 12 професионалних турнира и 6 јуниорских турнира. Уз већ поменуту помоћ Општине, као и уз помоћ Моцарт фондације у плану су нови догађаји који би помогли у развоју овог спорта на „златној планини“. Према речима директора турнира у плану је да се током месеца септембра на Златибору организују „Дани тениса“ у оквиру којих ће бити организовани јуниорски ИТФ турнир, професионални турнир и један Куп за младе наде као подршка младим тенисерима.

На Златибору се у месецу септембру одржава још један озбиљан тениски турнир фјучерс ИТФ категорије, за који квалификације почињу 23. септембра. Више информација о учесницима и такмичењу можете погледати на линку.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)