ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Завршен 30. јубиларни дечији фестивал „Деца међу нарцисима“ у Чајетини

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Завршен је 30. јубиларни Дечији фестивал „Деца међу нарцисима“ , који је током три дана трајања имао богат и  разноврстан програм за децу и одрасле. Организатор Фестивала је Културни центар Чајетина, а покровитељ  општина Чајетина.

Дечији песници, учесници фестивала , као и многобројна публика, својим присуством употпунули су последњи дан  фестивала Деца међу нарцисима. Песници су се свим присутнима представили стиховима поезије за децу, а  колажни програм употпунили су : Дечји Хор Дино парка који је отворио Фестивал,и Хор „Колибри“ из Београда чијим наступом је завршена овогодишња манифестација. На  Литерарни конкурс ове године  послато је укупно 576 радова из Србије, Црне Горе, Б и Х, Македоније , а кума Фестивала Виолета Јовић одабрала је 15 најбољих радова који су данас равноправно награђени.

„Ја сам почастована чињеницом да су мене одабрали за куму 30. Фестивала, ипак је 30 значајан број за овај Фестивал. Потрудила сам се да из своје књизевности изаберем теме које би деци биле занимљиве, задовољна сам бројем радова који је послат на Конкурс и како су деца одговорила на задате теме. Радови нису могли да се рангирају, зато сам у сарадњи са Организатором одлучила да доделим равбоправних 15 награда“, рекла је Виолета Јовић, песникиња.

Свих 15 учесника представили су своје литерарне радове публици а награде им је уручио директор Културног центра Чајетина, Никола Смиљанић. Награду за највише послатих радова на конкурс за Фестивал, добила је ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ из Крагујевца. О значају који има овај културни догађај за децу , о његовој организацији и учесницима, за Златибор прес говорили су гости, песници: Тоде Николетић, Урош Петровић и Мирјана Ранковић Луковић.

“ Ово је једна велика промоција културе, из овог краја су потекли многи велики писци, између осталог и оснивач овог фестивала, Ћупо. Постојање тих људи је оправдано јер је то идентитет једног народа, када њих не би имали ми би се стопили у ову велику мегаломанију, глобализацију, потрошачка друштва. Награђене  песме имају поруку одраслом свету, који много жури а најважније је задржати се у детињству и понети лепу енергију“, рекао је Тоде Николетић, дечји песник.

„Сваки пут се пријатно изненадим јер у овим временима када говоримо да деца све мање читају, чини ми се да то ипак није тачно, што и доказују лепе награде на овом Фестивалу. Мене посебно као Чајетинку  радује одрзавање фестивала Деца међу нарцисима, захвална сам песнику Михаилу Ћуповићу и свима који и даље подржавају овај Фестивал, који након његове смрти расте и развија се“, рекла је Мирјана Ранковић Луковић, песникиња.

“ Ја ваш крај јако волим и често сам овде, на овом дружењу разменили смо енергију са децом. Лепо је видети да деца пишу, познато је да деца која читају и пишу имају веће постигнуће у школама и у животу. Када чујеш њихове радове видиш да није све изгубљено“, рекао је Урош Петровић, дечји писац.

Циљ овoг Фестивала  је промоција дечијих литерарних радова,дружење и склапање нових пријатељстава међу децом учесницима,као и даљи подстицај деце да своју креативност и надареност  и убудуће преточе у неко књижевно дело.

Златиборпресс

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА