OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Završen 25. JPF – “Čitač” najbolja predstava

Predstava “Čitač” u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je od strane žirija za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

Ardalion za najbolju režiju dobio je Boris Liješević reditelj predstava “Čitač” i “Upotreba čoveka”. Još dva Ardaliona dodeljena su pobedničkoj predstavi i to Mirjani Karanović za najbolju žensku ulogu i Marku Grabežu za najbolju mušku ulogu.

 

Po oceni stručnog žirija u kome su bili profesor Svetozar Rapajić, glumica Dragana Varagić i producent mr Janko Ljumović najbolju scenografiju imala je predstava “Upotreba čoveka” Tvrđava teatra iz Novog Sada, pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću. Ova predstava dobila je i Ardalion za najbolju kostimografiju koji je pripao Marini Sremac.

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike Avdo Mujčinović dodeljene su Aljoši Đidiću za uloge u predstavi “Upotreba čoveka”, dok je specijalna nagrada Ardalion dodeljena autorskom timu i ansamblu predstave “Radnička hronika” Narodnog pozorišta iz Subotice.

“Ovogodišnji festival održan je pod motom “Vreme straha i podviga” i zaista je podvig što se uopšte festival održao. U uslovima u kojima se živelo prethodnih godinu dana veći deo predstava dugo nije igran i svi oni su napravili jedan veliki podvig u Užicu u slavu pozorišta i u slavu života”, istakla je Dragana Varagić po saopštavanju odluke žirija.

Užička publika je najviše ocene dala predstavi “Putujuće pozorište Šopalović”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla