ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Završen 25. JPF – “Čitač” najbolja predstava

Predstava “Čitač” u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je od strane žirija za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

Ardalion za najbolju režiju dobio je Boris Liješević reditelj predstava “Čitač” i “Upotreba čoveka”. Još dva Ardaliona dodeljena su pobedničkoj predstavi i to Mirjani Karanović za najbolju žensku ulogu i Marku Grabežu za najbolju mušku ulogu.

 

Po oceni stručnog žirija u kome su bili profesor Svetozar Rapajić, glumica Dragana Varagić i producent mr Janko Ljumović najbolju scenografiju imala je predstava “Upotreba čoveka” Tvrđava teatra iz Novog Sada, pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću. Ova predstava dobila je i Ardalion za najbolju kostimografiju koji je pripao Marini Sremac.

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike Avdo Mujčinović dodeljene su Aljoši Đidiću za uloge u predstavi “Upotreba čoveka”, dok je specijalna nagrada Ardalion dodeljena autorskom timu i ansamblu predstave “Radnička hronika” Narodnog pozorišta iz Subotice.

“Ovogodišnji festival održan je pod motom “Vreme straha i podviga” i zaista je podvig što se uopšte festival održao. U uslovima u kojima se živelo prethodnih godinu dana veći deo predstava dugo nije igran i svi oni su napravili jedan veliki podvig u Užicu u slavu pozorišta i u slavu života”, istakla je Dragana Varagić po saopštavanju odluke žirija.

Užička publika je najviše ocene dala predstavi “Putujuće pozorište Šopalović”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама