OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Заветници: Зауставити пропаст спорта у Севојну

Већ годинама уназад се континуирано уништава спорт у Севојну, поручују из Српске странке Заветници, наводећи као примере ФК Севојно, Стрељачки клуб Алекса Дејовић, кошаркашки клуб и друге, који су како кажу у тој странци, некада били познати по успесима и медаљама, а сада су клубови који се боре за опстанак.

-Свима је добро познато да је Севојно до пре неколико година имало фудбалски клуб за свако поштовање, који се такмичио у најјачем рангу српског фудбала. Млади спортисти из Севојна су низали успехе и у стрељаштву, каратеу, кошарци, а сада све ређе чујемо вести о таквим успесима, изузев повремено у млађим категоријама појединих спортова, наводи Ненад Аћимовић из Српске странке Заветници.

Из ове странке кажу и да им се много грађана Севојна пожалило да њихова деца немају скоро никакве услове за тренинге и за даљи спортски напредак, да родитељи немају помоћ од општине и да се сви тренинзи се наплаћују.

-Фудбалски клуб нема основну опрему за рад, стрелци немају адекватне услове и простор за вежбање. Због тога им сезона гађања малокалибарским оружјем не траје током целе године, већ само пар месеци, поручује Аћимовић, који је носилац листе Заветника на предстојећим изборима у ужичкој општини Севојно.

Он као највећи проблем види то што нема назнака да било ко из власти покушава да нешто на том пољу промени и као пример наводи спортску салу која још увек није стављена у функцију, јер, како наводи служи функционерима за сликање из кампање у кампању, док деца из Севојна иду у Ужице да тренирају.

-Све што се ради, своди се на ентузијазам појединаца иза којих не стоји систем и подршка оних који су задужени за развој спорта у Севојну, истиче Аћимовић и додаје да ће се борити да средстава за финансирање спорта буду много већа и да млади талентовани спортисти добију заслужене стипендије.

-Заветници ће се озбиљно бавити питањем спорта у Севојну, организовањем нових спортских манифестација и промовисањем спортског духа, јер то је једини начин да добијемо младе здраве генерације људи, са усађеним правим вредностима, који ће остајати овде, јер ће се у Севојну осећати као своји на своме, поручио је кандидат за председника Општине Севојно Српске странке Заветници на предстојећим изборима.

Данас/Ана Милошевић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla