ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Заветници: Зауставити пропаст спорта у Севојну

Већ годинама уназад се континуирано уништава спорт у Севојну, поручују из Српске странке Заветници, наводећи као примере ФК Севојно, Стрељачки клуб Алекса Дејовић, кошаркашки клуб и друге, који су како кажу у тој странци, некада били познати по успесима и медаљама, а сада су клубови који се боре за опстанак.

-Свима је добро познато да је Севојно до пре неколико година имало фудбалски клуб за свако поштовање, који се такмичио у најјачем рангу српског фудбала. Млади спортисти из Севојна су низали успехе и у стрељаштву, каратеу, кошарци, а сада све ређе чујемо вести о таквим успесима, изузев повремено у млађим категоријама појединих спортова, наводи Ненад Аћимовић из Српске странке Заветници.

Из ове странке кажу и да им се много грађана Севојна пожалило да њихова деца немају скоро никакве услове за тренинге и за даљи спортски напредак, да родитељи немају помоћ од општине и да се сви тренинзи се наплаћују.

-Фудбалски клуб нема основну опрему за рад, стрелци немају адекватне услове и простор за вежбање. Због тога им сезона гађања малокалибарским оружјем не траје током целе године, већ само пар месеци, поручује Аћимовић, који је носилац листе Заветника на предстојећим изборима у ужичкој општини Севојно.

Он као највећи проблем види то што нема назнака да било ко из власти покушава да нешто на том пољу промени и као пример наводи спортску салу која још увек није стављена у функцију, јер, како наводи служи функционерима за сликање из кампање у кампању, док деца из Севојна иду у Ужице да тренирају.

-Све што се ради, своди се на ентузијазам појединаца иза којих не стоји систем и подршка оних који су задужени за развој спорта у Севојну, истиче Аћимовић и додаје да ће се борити да средстава за финансирање спорта буду много већа и да млади талентовани спортисти добију заслужене стипендије.

-Заветници ће се озбиљно бавити питањем спорта у Севојну, организовањем нових спортских манифестација и промовисањем спортског духа, јер то је једини начин да добијемо младе здраве генерације људи, са усађеним правим вредностима, који ће остајати овде, јер ће се у Севојну осећати као своји на своме, поручио је кандидат за председника Општине Севојно Српске странке Заветници на предстојећим изборима.

Данас/Ана Милошевић

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама