OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Заветници – Недопустиво поскупљење воде!

Ужице – Вода или малина, питање је сада? Да ли странка и људи који владају градом последњих 10 година, мисле да је за њихову нестручност и неспособност у вођењу јавног предузећа какво је Водовод, довољно само да повичу поскупљење и да све буде решено? Никога од њих не занима одакле грађанима новац да плате свакодневна поскупљења, почев од основних животних намерница, горива, комуналија..

Јуче смо видели трагикомичну вест да је директор Водовода тражио повећање цене воде за грађане Ужица, иако је руководство Водовода почетком године рекло да је на бази анализе врха предузећа, установљено да догађај изазван пандемијом вируса ковид 19 неће утицати на пословање предузећа у 2022 године. Директор је себи дозволио такав луксуз да упоређује цену воде са ценом малине!??

Занима нас зашто није споменуо да су губици на водоводној мрежи 54%, да ли су за то криве цене материјала? Замислите да поменути малинари имају губитке при брању малине од 54%, на шта би то личило и шта би зарадили. Директор би требало да објасни, како је могуће да предузеће којим руководи, у једној години потроши скоро 2 милиона динара на телефоне, око милион динара на поштарину, ТВ претплату и рекламирање, 394 хиљаде динара на репрезентацију, као и преко 3 милиона резервисаних средстава за судске спорове! Да ли све те трошкове треба да покривају Ужичани?

Такође је нејасно, зашто предузеће које је пословало у добити, тражи повећање цене, и шта би тек требало да очекујемо од предузећа, губиташа? Не би нас чудило, да рат у Украјини утиче на цену воде у Ужицу, јер то је постао главни изговор и оправдање, владајуће странке,за ненормалне скокове цена!

Од директора очекујемо да изађе пред грађане Ужица, и да одговори шта је урађено на унапређењу услуга у водоводу, какве су уштеде направљене и какве су рационализације примењене? Ако директор не уме да располаже додељеним буџетом, ако није способан да обавља функцију директора, без удара на буџет грађана Ужица, Заветници траже да поднесе оставку!

Председник ГрО Српске странке Заветници
Александар Милић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla