Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Заветници – Недопустиво поскупљење воде!

Ужице – Вода или малина, питање је сада? Да ли странка и људи који владају градом последњих 10 година, мисле да је за њихову нестручност и неспособност у вођењу јавног предузећа какво је Водовод, довољно само да повичу поскупљење и да све буде решено? Никога од њих не занима одакле грађанима новац да плате свакодневна поскупљења, почев од основних животних намерница, горива, комуналија..

Јуче смо видели трагикомичну вест да је директор Водовода тражио повећање цене воде за грађане Ужица, иако је руководство Водовода почетком године рекло да је на бази анализе врха предузећа, установљено да догађај изазван пандемијом вируса ковид 19 неће утицати на пословање предузећа у 2022 године. Директор је себи дозволио такав луксуз да упоређује цену воде са ценом малине!??

Занима нас зашто није споменуо да су губици на водоводној мрежи 54%, да ли су за то криве цене материјала? Замислите да поменути малинари имају губитке при брању малине од 54%, на шта би то личило и шта би зарадили. Директор би требало да објасни, како је могуће да предузеће којим руководи, у једној години потроши скоро 2 милиона динара на телефоне, око милион динара на поштарину, ТВ претплату и рекламирање, 394 хиљаде динара на репрезентацију, као и преко 3 милиона резервисаних средстава за судске спорове! Да ли све те трошкове треба да покривају Ужичани?

Такође је нејасно, зашто предузеће које је пословало у добити, тражи повећање цене, и шта би тек требало да очекујемо од предузећа, губиташа? Не би нас чудило, да рат у Украјини утиче на цену воде у Ужицу, јер то је постао главни изговор и оправдање, владајуће странке,за ненормалне скокове цена!

Од директора очекујемо да изађе пред грађане Ужица, и да одговори шта је урађено на унапређењу услуга у водоводу, какве су уштеде направљене и какве су рационализације примењене? Ако директор не уме да располаже додељеним буџетом, ако није способан да обавља функцију директора, без удара на буџет грађана Ужица, Заветници траже да поднесе оставку!

Председник ГрО Српске странке Заветници
Александар Милић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прве пензије са повишицом стижу сутра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Годишњи концерт Поп хора Г.Л.А.С. у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Д Пиг“ у Културном центру Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сточари и произвођачи млека у Србији најављују протест, траже веће премије и субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грујичић: Нови круг запошљавања лекара у фебруару

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија на цевоводу за Забучје, нормализација водоснабдевања у вечерњим сатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Облачно и мало топлије, у току дана могућа слаба киша, понегде снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње ски сезона на Торнику

ОГЛАСНА ТАБЛА