ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Заветници – Недопустиво поскупљење воде!

Ужице – Вода или малина, питање је сада? Да ли странка и људи који владају градом последњих 10 година, мисле да је за њихову нестручност и неспособност у вођењу јавног предузећа какво је Водовод, довољно само да повичу поскупљење и да све буде решено? Никога од њих не занима одакле грађанима новац да плате свакодневна поскупљења, почев од основних животних намерница, горива, комуналија..

Јуче смо видели трагикомичну вест да је директор Водовода тражио повећање цене воде за грађане Ужица, иако је руководство Водовода почетком године рекло да је на бази анализе врха предузећа, установљено да догађај изазван пандемијом вируса ковид 19 неће утицати на пословање предузећа у 2022 године. Директор је себи дозволио такав луксуз да упоређује цену воде са ценом малине!??

Занима нас зашто није споменуо да су губици на водоводној мрежи 54%, да ли су за то криве цене материјала? Замислите да поменути малинари имају губитке при брању малине од 54%, на шта би то личило и шта би зарадили. Директор би требало да објасни, како је могуће да предузеће којим руководи, у једној години потроши скоро 2 милиона динара на телефоне, око милион динара на поштарину, ТВ претплату и рекламирање, 394 хиљаде динара на репрезентацију, као и преко 3 милиона резервисаних средстава за судске спорове! Да ли све те трошкове треба да покривају Ужичани?

Такође је нејасно, зашто предузеће које је пословало у добити, тражи повећање цене, и шта би тек требало да очекујемо од предузећа, губиташа? Не би нас чудило, да рат у Украјини утиче на цену воде у Ужицу, јер то је постао главни изговор и оправдање, владајуће странке,за ненормалне скокове цена!

Од директора очекујемо да изађе пред грађане Ужица, и да одговори шта је урађено на унапређењу услуга у водоводу, какве су уштеде направљене и какве су рационализације примењене? Ако директор не уме да располаже додељеним буџетом, ако није способан да обавља функцију директора, без удара на буџет грађана Ужица, Заветници траже да поднесе оставку!

Председник ГрО Српске странке Заветници
Александар Милић

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“