28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

ZAŠTITA ŽRTAVA PORODIČNOG NASILJA NA PODRUČJU ZLATIBORSKOG OKRUGA

Užice – Na inicijativu Ženskog centra Užice, Ženske odborničke mreže i saveta za rodnu ravnopravnost juče je u Užicu održan sastanak na kojem su prisustvovale članice Unije žena SNS OO Prijepolje sa predsednicom i potpredsednicama Unije.

Cilj ovog sastanka pored unapređenja zaštite osoba sa iskustvom nasilja bio je i održivost rada SOS telefona kao usluge, jer se on finasira sredstvima grada Užica, a od početka rada na njega se javljaju građani i građanke svih opština Zlatiborskog okruga. Na sastanku su predstavljena strateška i zakonska dokumenta kao osnov da lokalne samouprave udruživanjem dobiju uslugu za svoje građane sa manje sredstava koristeći već postojeće kapacitete SOS službe Ženskog Centra Užice. Specifičnost ove usluge odgleda se u tome što žena, pozivajući SOS telefon, može ostati anonimna, podeliti samo ono što ona smatra da treba a dobiti psihološku i pravnu podršku.

Zaključak je da je nasilje društveno i državno pitanje, a ne privatan problem žene. Svaka građanka i građanin imaju pravo na život bez nasilja.

Broj SOS telefona u Užicu je 0800333445 i otvoren je za žrtve porodičnog nasilja radnim danom od 8-20 časova. Pozivi su besplati za sve mreže fiksne i mobilne telefonije.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla