OGLASNA TABLA
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Засеље код Пожеге, коло и трубачи због четири и по километра реконструисаног пута

У пожешкој општини за уложени динар житеља села из локалног буџета обезбеђују се два за асфалтирање сеоских путева. Засељци су реконструкцију пута остварили уз подршку државе, јер је реч о локалном путу који пожешку општину повезује са Ужицем и Косјерићем.

Четири и по километра реконструисаног пута, који води и до последње куће у Засељу, за житеље тог пожешког села представљају наду за будућност.

„Ја сам одрасла на селу и остала сам на селу. Ту смо значи и око јагоде, око малине. Та моја деца исто су са мном и око јагоде и око малине. То нам је, ја сам на селу, можда и нећу отићи одавде, можда и хоћу, зависи. Гледам само њима да буде боље, али сад пут много значи“, каже Тања Тешић из Засеља.

Раде Николић, председник МЗ Засеље, истиче да нови пут значи много за село, поготово за горње село, „које нема даље асфалта, али овај пут нам овде много значи, јер пут кад је рађен 1988. године задњи пут, био је значи пропао“.

Захваљујући новом асфалту Засељци кажу да ће од сада до краја села путовати три пута брже. А поготово ће им бити олакшан живот зими.

Уместо пресецања врпце, заиграло се коло уз оркестар Дејана Лазаревића, који је одрастао у Засељу. Реконструисани пут је важна комуникација која тај део пожешке општине повезује са селима у Косјерићу и Ужицу.

„Ја долазим колико ми обавезе дозвољавају, али иначе доста је лакше, нови пут, био сам мали кад је први пут рађен асфалт. И стварно је пропало било начисто. Али много значи житељима села и околини, много лакше за сарадњу и било какав транспорт друге врсте“, испричао је Дејан Лазаревић, мајстор трубе.

Мирослав Димитријевић члан одбора МЗ Засеље истиче да у сезони малине ту дневно прође 500 аутомобила.

„То је најјачи талас тад аута, али овако свакодневно кад би неко бројао, поставио се да броји саобраћај велики, велики број аута пролази овуда“, додаје Димитријевић.

Желе да изграде и мост, који ће повезати Калениће и Засеље, да школа и даље има предшколце и ђаке из тих села.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla

Ђоковић власник данске компаније која развија терапију против ковида-19

Oglasna Tabla

Представа „У агонији“

Oglasna Tabla

У комуникацији са грађанима до најбољих решења

Oglasna Tabla