Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Жарко Пејановић шампион Црне Горе у излежавању: Нисам се ни загрејао

На 12. такмичењу у лежању које традиционално организује Етно село Монтенегро у Брезнима титулу најодморнијег је освојио Жарко Пејановић, звани „Кнеле“ са Забјела.

Након отприлике 60 сати лежања, титула највећег првака у излежавању одлази на Забјело. Од девет такмичара колико их је учествовало у овогодишњем такмичењу, за титулу су се борили финалисти Жарко Пејановић са Забјела и Вук Кољеншић из Даниловграда, преноси РТЦГ.

Како је раније незванично објављено, било је преговора о подели титуле, али је Пејановић био одлучан у томе да прво место донесе на Забјело.

„Није било тешко. Вјеруј ми, нисам се ни загријао“, каже Пејановић за портал Глас Забјела.

Међутим, највећи је проблем када такмичарима долазе у посету да изразе подршку. Најтеже је, како каже, „када породица дође да те подржи, то је највећа грешка“.

„Када друштво дође то је забава, али највећа грешка је кад дође нечија фамилија. Кад некоме дође фамилија, томе је тешко да не устане“, казао је Пејановић.

Како је истакао није се борио за новчану награду, која је износила 350 евра, већ за титулу, а на почетку такмичења казао је да је у Брезну дошао да одмори од подгоричких врућина, „па му је пивска арија добродошла“.

„Драго ми је што сам поред себе имао такмичара ријешеног да се бори. Са мном су дошле да се такмиче сестра и супруга које су брзо одустале, а надао сам се да ће супруга дуже издржати. Али је зато три пута долазила из Подгорице да ме обиђе и подржи“, са осмехом је рекао овогодишњи победник такмичења. Са њим се за титулу највећег овогишњег „џабалебароша“ борио Вук Кољеншић из Даниловграда, јер је преосталих седам такмичара одустало истог дана.

Из организације наводе да ће наредно такмичење бити посебно јер ће окупити све досадашње победнике који ће моћи да одмере снаге и покажу коме излежавање најбоље лежи.

Планирано је и да награда буде већа.

Рекорд држи Подгоричанка Дубравка Алексић која је прошле године устала након 117 сати лежања.

 

ИЗВОР:РТЦГ, ВИЈЕСТИ/РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА