Огласна табла
ЗАНИМЉИВОСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Жарко Пејановић шампион Црне Горе у излежавању: Нисам се ни загрејао

На 12. такмичењу у лежању које традиционално организује Етно село Монтенегро у Брезнима титулу најодморнијег је освојио Жарко Пејановић, звани „Кнеле“ са Забјела.

Након отприлике 60 сати лежања, титула највећег првака у излежавању одлази на Забјело. Од девет такмичара колико их је учествовало у овогодишњем такмичењу, за титулу су се борили финалисти Жарко Пејановић са Забјела и Вук Кољеншић из Даниловграда, преноси РТЦГ.

Како је раније незванично објављено, било је преговора о подели титуле, али је Пејановић био одлучан у томе да прво место донесе на Забјело.

„Није било тешко. Вјеруј ми, нисам се ни загријао“, каже Пејановић за портал Глас Забјела.

Међутим, највећи је проблем када такмичарима долазе у посету да изразе подршку. Најтеже је, како каже, „када породица дође да те подржи, то је највећа грешка“.

„Када друштво дође то је забава, али највећа грешка је кад дође нечија фамилија. Кад некоме дође фамилија, томе је тешко да не устане“, казао је Пејановић.

Како је истакао није се борио за новчану награду, која је износила 350 евра, већ за титулу, а на почетку такмичења казао је да је у Брезну дошао да одмори од подгоричких врућина, „па му је пивска арија добродошла“.

„Драго ми је што сам поред себе имао такмичара ријешеног да се бори. Са мном су дошле да се такмиче сестра и супруга које су брзо одустале, а надао сам се да ће супруга дуже издржати. Али је зато три пута долазила из Подгорице да ме обиђе и подржи“, са осмехом је рекао овогодишњи победник такмичења. Са њим се за титулу највећег овогишњег „џабалебароша“ борио Вук Кољеншић из Даниловграда, јер је преосталих седам такмичара одустало истог дана.

Из организације наводе да ће наредно такмичење бити посебно јер ће окупити све досадашње победнике који ће моћи да одмере снаге и покажу коме излежавање најбоље лежи.

Планирано је и да награда буде већа.

Рекорд држи Подгоричанка Дубравка Алексић која је прошле године устала након 117 сати лежања.

 

ИЗВОР:РТЦГ, ВИЈЕСТИ/РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Најукуснији ШАМПИЊОНИ према рецепту из бакине кухиње (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА