ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

Маникирке које раде приватно у кућним условима месечно могу да зараде и до 200.000 динара.

Већина жена препушта своје улепшавање стручним особама. То се највише односи на шминкање и сређивање ноктију. Маникирке које приватно раде у кућним условима месечно могу да зараде и до 200.000 динара.

За нокте који трају месец дана потребно је издвојити од 1.500 до 3.000 динара, а сваки додатни захтев наплаћује се посебно. Корекција ноктију врши се на отприлике четири недеље, без обзира да ли се ради о надоградњи, гел лаку или само гелу. Цене варирају од дужине ноктију, као и шта желите на њима.

Доста маникирки ради у кућним условима, што им наравно омогућује бољу зараду, пошто не издвајају новац за дажбине држави. Тања сређује нокте у Београду и рекла је да на месечном нивоу њена зарада буде некада и до 150.000 динара. Има, каже и оних жена које раде више, па могу да буду добре и до 200.000 динара.

Прве две године, како Тања каже, целокупан приход се углавном улаже у материјал и усавршавање уколико желите да напредујете у послу и добијете што више муштерија. Навела је који су додатни трошкови.

„Утрошак материјала зависи од обима посла. Почетници не морају да улажу много, али је битно да воде рачуна о квалитету. Ту су још трошкови за простор, закуп и режију“, каже Тања.

Од овог посла може да се заради одлично, уколико прво издвајате средства да имате чиме да радите и да будете иновативни на тржишту. Осим усавршавања и материјала, да бисте добро радили потребан је удобан, фино сређен простор, добро осветљење, као и добра камера за промоцију рада преко друштвених мрежа, што је најбитније за привлачење муштерија, али, ипак, ризик постоји уколико радите на црно, односно непријављени.

„Месечно за материјал трошим око 40.000 динара. Гелове, лакове и други материјал поручујем у Србији. Трајне лакове за природне нокте набављам са америчког тржишта јер су бољи. За почетак треба купити УВ лампу, радну лампу, четкице, гелове и боје. УВ лампа кошта од 2.000 до 50.000 динара“, наводи Тања М.

МОНДО/Курир

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јоакима и Ану

ОГЛАСНА ТАБЛА

Паклене врућине у петак у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

За новчану помоћ државе пријављено 1.100.668 деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Народна банка Србије упозорава на лажне анкете банака

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова изложба у Рефлектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

У фокусу Европске недеље мобилности и безбедност деце у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА