ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Запосленима у социјалним установама по 10.000 динара

БЕОГРАД – Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је да је данас почела исплата 10.000 динара државне помоћи за око 7.980 запослених у социјалним установама.
„Новац данас леже на рачуне запослених у центрима за социјални рад и установама социјалне заштите, односно домовима за старе, домовима за лица ометена у развоју, домовима за душевно оболела лица… То значи да на 10.000 динара државне помоћи могу да рачунају неговатељице, васпитачи у социјалним установама, односно у домовима за старе, као и запослени на одржавању хигијене, стручни сарадници, административни радници и други запослени“ рекао је он.

Мали је напоменуо да је реч о помоћи коју је недавно најавио председник Александар Вучић.

„Ово је још једно обећање које испуњавамо. Помоћ је иницирао председник Александар Вучић, јер када је уплаћивана једнократна помоћ здравственим радницима, запослени у социјалним установама нису били обухваћени. Овај вид помоћи је само један од начина да им се одужимо и представља знак да ослушкујемо потребе наших грађана. У потпуности смо свесни њихових потреба и зато покушавамо да као социјално одговорна држава помогнемо, јер имамо довољно новца. Подсетићу да смо половином јануара уплатили по 10.000 динара свим запосленима у здравству, а од јануара су увећане и плате у јавном сектору од 7 до 8 одсто. У фебруару смо уплатили 100 евра за младе и 20.000 динара пензионерима. Тиме је држава показала да је јака и стабилна и у време кризе“, навео је он.

Како је објаснио, овом уплатом се не завршава помоћ државе, јер је планирана још једна помоћ од 100 евра за младе.

„Држава је првих 100 евра исплаћивала у фебруару ове године и тада је новац добило око 1,1 милион младих. Право на нових 100 евра државне помоћи имају сви млади од 16 до 29 година. Пријављени за овај вид помоћи, новац могу да очекују у прва три дана јуна“, објаснио је он.

Мали је рекао да су све досадашње помоћи државе, заправо важне економске мере, јер се новац која држава издваја, враћа у буџет, јер се поспешује привредна активност и одржава ниво потрошње.

„Ако се осврнемо на помоћ младима, држава им показује да је ту за њих. Између осталог, од 1. јануара ове године, пошто су млади у фокусу наше политике, држава је обезбедила 300.000 динара за прво рођено дете и додатних 100.000 динара за друго и треће дете. Подсетићу и да од ове године дајемо 20.000 евра мајкама, ако роде дете од 1. јануара ове године, за куповину првог куће или стана“, навео је Мали и закључио да без обзира на глобалне изазове, домаћинска Србија има довољно новца да помогне онда када је најнеопходније и да има довољно снаге да побеђује као никада до сада.

РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА