0.2 C
Uzice
децембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Zanimljive diskusije o inovacijama na konferenciji „Hotelska kuća 2017″

„Inovacije u hotelijerstvu i turizmu“ tema je 11. Međunarodne konferencije „Hotelska kuća“ koja se održava u hotelu Mona na Zlatiboru. Ovaj skup je mesto za razmatranje aktuerlnih potreba, mogućnosti i problema u uspostavljanju, funkcionisanju i daljem razvoju menadžmenta u turizmu.

Za 22 godine od održavanja prve manifestacije Hotelska kuća u oblasti turizma su se desile brojn e promene. Stoga je ovogodišnja tema Inovacije u hotelijerstvu i turizmu bila veoma atraktivna za stručnjake i istraživače iz privrede, obrazovno – naučne ustanove, turističke organizacije i nadležne državne institucije. Organizator naučnog skupa Poslovno udruženje Hores je četvrti put uzastopno za domaćina izabralo Zlatibor. U ime opštine Čajetina učesnike je pozdravio zamenik predsednika opštine Arsen Đurić poželevši prijatan boravak na najposećenijoj srpskoj planini.

– Veliko je zadovoljstvo da se ovakav skup održava na Zlatiboru, sa aktuelnim temama i eminentnim učesnicima i siguran sam da će i gostima i lokalnim hotelijerima i lokalnoj samoupravi ukazati na neke nove smernice u budućem razvoju turizma. Želim da istaknem izuzetno dobru saradnju sa Horesom koja traje već dugi niz godina što je i logično obzirom da smo na Zlatiboru u poslednjih pet godina otvoreno četiri nova hotela sa četiri zvezdice i da se u ovom momentu gradi pet novih hotela, od kojih je svakako najznačajniji hotel Tornik za koji se nadam da će sledeće godine biti u funkciji,poručuje Đurić.

Pored 23 prezentacije naučnih radova za afirmaciju turističke delatnosti , u programu konferencije su tri panel diskusije – Izazovi teorije i prakse u prodaji i marketingu hotelijerstva, zatim osetljiva tema dualnog obrazovanja u srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama i Investicije u hotelijerstvu i turizmu na kojoj je ispred Regionalne razvojne agencije Zlatibor učestvovao Darko Đurović govoreći o Programu razvoja privatnog sektora.

IMG_0414 (Large)

Mi kao PSD program za razvoj turizma Srbije hoćemo da pokrenemo jedan investicioni forum sledeće godine a do tada želimo da prikupimo sve atraktivne ideje i lokacije i da pripremimo biznis planove i studije o izvodljivosti i da te projektne ideje ponudimo potencijalnim investitorima na tom investicionom turističkom forumu. Nama je cilj da se razvijaju nerazvijene turističke destinacije pošto one najrazvijenije imaju svoj tok, ali želimo da pronađemo sve potencijalno dobre ideje za investicije u skali od nekoliko stotina hiljada evra do nekoliko miliona evra,kaže Đurović.

Iz Turističke organizacije Srbije (TOS) poručuju da je prethodna godina bila rekordna za domaći turizam. Direktorka TOS Marija Labović ističe da kako bi se takvi rezultati održali neophodno je praćenje svih trendova i inovacija, kao i obuka kadrova, o čemu je bilo reči na predavanjima.

– Hotelska kuća svake druge godine odabranim radovima i temama značajno doprinosi razvoju i unapređenju našeg posla. Neprestano moramo da vodimo računa o kvalitetu usluga koje pružamo ali i da gledamo kako da budemo još konkurentniji u jednoj vrlo teškoj utakmici kada je turizam u pitanju. Otvara se i pitanje stručnog i obučenog kadra koji može da izađe u susret turisti jer upravo je taj kadar onaj koji je u prvom kontaktu sa turistom i od kojeg zapravo zavisi opšti utisak. U Turističkoj organizaciji Srbije smo već drugu godinu zaredom značajno usmerili svoju pažnju i način prezentovanja Srbije kao turističke destinacije i kroz nove vidove oglašavanja, koriššćenje raznih vidova multimedija, ali i za tri puta smo u 2017. povećali promociju kroz digitalne kanale,navodi Labović.

Ovakve konferencije su dobra prilika za državne organe da razmene podatke i prikupe informacije potrebne za kreiranje javnih politika. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija spremilo je novu metodu za paušalno oporezivanje i uvođenje u evidenciju malih turističkih domaćinstava, kakvih je mnogo na Zlatiboru, kao i inovativni elektronski servis I – turist za prijavu i odjavu gostiju.

Na 11. Hotelskoj kući u hotelu Mona učestvuju i gosti iz Hrvatske i Nemačke, a organizatori će objaviti tematski zbornik naučnih i stručnih radova od međunarodnog značaja, najavljujući novi skup za dve godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Šest svetskih medalja iz fizike za srpske osnovce!

Oglasna Tabla

Užički genijalci idu u Šangaj!

Oglasna Tabla

Tribina: Značaj kulturno-istorijske baštine Užica

Oglasna Tabla

Vatru potpirivale sveće, vatrogasci se sat vremena borili sa vatrom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Iz drvene čuturice najbolji je cug: Radovanovići za bansekom čuvaju srpsku tradiciju

Oglasna Tabla

Od danas u Srbiji dostava penzija na kućne adrese

Oglasna Tabla

Eko škola u akciji pravljenja novogodišnjih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dečji mjuzikl – Rokenrol za decu u Užicu

Oglasna Tabla

Prodata sevojnička „Budućnost“

Oglasna Tabla