Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Zahvaljujući kartici TRI PLUS porodice u Užicu uštedele preko tri miliona dinara

Pokret za decu TRI PLUS u saradnji sa gradom Užice realizovao je projekat „Cena minus za 3+“ koji podrazumeva podelu kartica za porodice sa troje i više dece, koje im omogućavaju besplatne usluge i popuste u privrednim i pravnim subjektima koji su se odrekli svoje dobiti kako bi barem malo olakšali život ovoj kategoriji društva.

Podela kartica počela je 10.aprila i u Užicu, Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“ dobilo je oko 1.150 porodica, a ukupno 131 privrednih i pravnih subjekata se priključio akciji u ovom gradu.

Pokret za decu TRI PLUS je sproveo istraživanje kolika je uspešnost projekta i anketiran je određen broj učesnika, koji su Pokretu dostavili podatke o ostvarenim popustima na osnovu kartice „Cena minus za 3+“. Popusti su ostvareni u sledećim subjektima:

Taksi LEPTIR – ukupno 2721 vožnja sa popustom na osnovu kartica „Cena minus za 3+“ i ušteda koje su porodice ostvarile u iznosu od 70 590 dinara.

Taksi BRAVO – ukupan iznos popusta je oko 30 000 dinara.

Tehnički pregled TEHNOR 031-30 vozila ukupna ušteda 90 000

Tehnički pregled „Remontni centar“ – 20 vozila po 1500 dinara, ukupno 30 000 dinara

Tehnički pregled „Auto Cvijo“ – osam vozila popust u iznosu od 25 000 dinara

Kobra sport – 59 kupaca ostvarilo je popust od oko 120 000 dinara

NS PROU GROUP – odobrila je popust za vlasnike kartice u iznosu od 40 000 dinara

Agencija za strane jezike OXFORD – ukupan iznos popusta je 4000 dinara

KK Sloboda – izdala je 30 sezonskih karti koje bi koštale po 3 000 dinara i samim tim je donela porodicama uštedu od 90 000 dinara.

OKK Užice – odobrilo je besplatno treniranje za 21-og košarkaša. S obzirom da je članarina 2000 dinara za sedam meseci roditelji nisu morali da izdvoje ukupno 252 000 dinara.

Odbojkaški klub FORMA – odobrila je besplatno treniranje za 36 mališana za četiri meseca i time uštedeli roditeljima 375 000 dinara.

Karate klub Užice – za 17 mališana nije naplaćivalo članarinu i iznos uštede je oko 100 000 dinara.

Gradski bazeni – ušteda od 75 000 dinara.

Aikido klub “KAPEDUNUM“ – za sedam korisnika 126 000

Narodna biblioteka – 67 korisnika i ušteda 39 400

Optika Delta – 50 korisnika ostvarena ušteda 30 000

Domino Kids – ostvaren popust od 150 000 dinara

Na osnovu 17 anketiranih subjekata (što je 12 posto od ukupnog broja subjekta), prema njihovim rečima, iznos ostvarene uštede je 1.646.990 dinara. Ako se uzme u razmatranje da je iznos popusta obračunat za period od nešto više od šest meseci došli su do zaključka da bi ovih 12 posto anketiranih subjekta donelo uštede oko 3 300 000 dinara porodicama sa troje i više dece.

„Znam sigurno od mnogih roditelja da deca ne bi trenirala da nije ovih popusta. Nije isto kada kupiš nešto jednom i to moraš tri puta. Ja sam na godišnjem nivou uštedela lepu cifru”, rekla je Jasmina Đurić koja je istovremeno korisnik kartice „Cena minus za 3+“ kao majka troje dece, ali i davalac popusta preko svoje igraonice.

„Smatram da ako se akcija nastavi i iduće godine možemo da uključimo još više od 100 subjekata“, rekao je koordinator akcije u Užicu Zoran Milovanović.

„Predložili smo 15 mera socijalne podrške i pogodnosti za porodice sa troje i više dece koje bi barem malo olakšale život porodicama sa troje i više dece. Istovremeno pokazali ostalima da će društvo biti uz njih ukoliko planiraju proširenje porodice“, istakla je potpredsednica Pokreta za decu TRI PLUS Daliborka Nestorović.

„Ukoliko ne dostignemo cifru od 800 000 porodica sa troje i više dece Srbija će biti zemlja nekog drugog naroda. Sada nas je šest puta manje od potrebnog. Odgovorno trvdim da je pitanje bele kuge najveći problem koji preti našoj zemlji. Primenimo mere koje je sprovela Rusija gde su porodice sa više dece `nacionalni heroji`“, apelovao je Vladica Gavrilović predsednik Pokreta za decu TRI PLUS.

Inače, Pokret za decu TRI PLUS je za 2019. godinu predložio članstvo lokalnim samoupravama širom Srbije, koje će na radost porodicama sa troje i više dece doneti još neke privilegije i povlastice.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Foto: Pokret za decu TRI PLUS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dočekajte Vaskrs spremne: 10 fantastičnih ideja za farbanje jaja koje morate da isprobate

Oglasna Tabla

Данас су Благовести

Oglasna Tabla

Pretežno sučnano i toplo, do 19 stepeni

Oglasna Tabla

„Dok je Užica živeće Antara“ : Užičani se dirljivim porukama opraštaju od Radomira Antića

Oglasna Tabla

Još 2 nova slučaja u Zlatiborskom okrugu, Užice i dalje 4 zaražena

Oglasna Tabla

Aktivnosti Gorske službe spasavanja Požega u vreme koronavirusa

Oglasna Tabla

Još 292 obolelih od korone, sedmoro preminulo u poslednjih 24 časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom trajanja policijskog časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje u vreme policijskog časa radi pružanja medicinske pomoći bolesnim, nepokretnim i teško pokretnim licima

Oglasna Tabla