ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Забележен нови пад цена на пијацама, ево каква је ситуација са прасићима и осталом понудом

Цена телади сименталске расе тежине до 160 кг била је у паду протекле недеље на сточној пијаци у Ужицу, а најчешће је износила 650 дин/кг. Краве за клање исте расе у овом региону откупљиване су за 270 дин/кг, преноси СТИПС.

Кланичари са подручја браничевског региона поново су протекле седмице откупљивали краве за клање, а доминантна цена износила је 200 дин/кг. Откупљивали су и телад сименталске расе у категорији до 160 килограма и товну јунад у категорији од 350 до 480 килограма, а откупне цене биле су на прошлонедељном нивоу.

У кланицама на подручју Београда и околине дошло је до благог пада откупне цене товних бикова сименталске расе тежине изнад 500 килограма, а доминирао је износ од 370 дин/кг. Откупне цене товних бикова у овој категорији и крава за клање су мировале у кланицама на подручју јабланичког региона, а и обим откупа није се битније мењао.

Цена прасића – како где
Кланичари са подручја подрињског региона по вишим ценама су откупљивали прасад, тежине од 16 до 25 килограма, од одгајивача, а доминантна цена достигла је 680 дин/кг. Због слабе понуде, у кланицама на подручју јужнобанатског региона, откупна цена прасади тежине од 16 до 25 килограма, износила је 650 дин/кг.

На сточној пијаци у Чачку биле су ниже цене обе категорије прасади. За грла у категорији до 15 килограма купци су требали да издвоје 500 дин/кг, а за прасиће од 16 до 25 килограма 480 дин/кг. Главни разлог је добра понуда, а слабија тражња ових категорија свиња.

Пад продајне цене прасади евидентиран је и на сточној пијаци у Крагујевцу, а грла тежине од 16 до 25 килограма продавана су за 500 дин/кг. Прасад тежине од 16 до 25 килограма била су јефтинија и на пијаци живе стоке у Краљеву, јер је доминирао износ од 550 дин/кг.

У кланицама на подручју подунавског региона пале су откупне цене товних свиња тежине од 80 до 120 килограма, јер је доминирао износ од 270 дин/кг. На пијаци живе стоке у Смедереву забележен је пад цене прасади у категорији од 16 до 25 килограма, на 550 дин/кг. Ниже су биле и откупне цене обе категорије товних свиња, па се продаја у зависности од тежине кретала од 280 до 310 дин/кг.

Пада цена јагњади
На пијаци живе стоке у Чачку евидентиран је пад продајне цене јагњади, а доминирао је износ од 500 дин/кг. У понуди је било двиски, по доминантној цени од 200 дин/кг и оваца, код којих је доминирао износ од 170 дин/кг.

Откупна цена јагњади била је нижа у седмици за нама и у кланицама на подручју Подриња, јер је протекле седмице доминирао износ од 550 дин/кг. Кланичари са подручја подунавског региона су протекле седмице оборили откупну цену јагњади на доминантних 460 дин/кг.

Слабо интересовање купаца за јагњадима условило је пад цене ове категорије оваца на сточној пијаци у Обреновцу, а доминирао је износ од 550 дин/кг. У Пироту, са друге стране, забележен је раст откупне цене јагњади, а преовладавала је цена од 600 дин/кг.

На пијаци живе стоке у Лесковцу јагњад су се могла пазарити за 500 дин/кг, јарад за 400 дин/кг, овце по цени 235 дин/кг, а козе за 120 дин/кг.

Извор: Блиц

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Поново у погону један агрегат РХЕ Бајина Башта – На мрези 300 МW из једине реверзибилне хидроелектране у Србији

Качамак одолео савременим трендовима

Детаљна рачуница: Ево колико ће бити увећане пензије

Продавац сладоледа заради и до 500 динара по сату. Ово су најпопуларнији сезонски послови

Модни и козметички догађај на Голд гондоли у суботу 27. јула

Златиборски сусрети туризма на РЕФЕСТ фестивалу

У ужичком породилишту рођено шест беба

Уведена ванредна ситуација у шест месних заједница у Ариљу

Одржан 17. Сабор Луновачке мобе