OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За викенд званично отворена скијашка сезона на Торнику

Након поклон дана са бесплатним коришћењем садржаја у ски-центру Торник као главном скијалишту западне Србије,у суботу је на Златибору у присуству медија и других званица, званично отворена зимска ски-сезона. Цео овај викенд биће у знаку погодности за скијаше. ЈП “Скијалишта Србије“ омогућило је првог дана “ски-опенинга“ (у петак) бесплатно скијање у ски-центру, а за викенд је одобравани попусти од 30 одсто на цене ски-карата. То је свакако допринело да дође велики број љубитеља уживања на снегу, тако да на паркиралиштима око улаза у ски-центар није било лако наћи слободно место за возило. Уз рад свих ски-стаза на којима је око 30 центиметара утабаног снега, велико интересовање посетилаца, превоз на стазе шестоседном жичаром и ски-лифтом омогућен је уз поштовање прописаних епидемиолошких мера и иде у прилог очекивањима да је пред ски-центром и Златибором уопште једна добра зимска сезона.

– Заиста смо задовољни интересовањем на почетку ове скијашке сезоне. На стазама има око 1.000 скијаша. Велико интересовање било је и током претпродаје ски-карата – рекла је новинарима Ана Јовановић из “Скијалишта Србије“ званично најављујући почетак нове сезоне на Торнику.

Како је изјавила, овде сезону први пут отварају пуним капацитетом скијалишта.

– Све стазе су у функцији: Змајевац, Торник, Чигота, Станкова раван, као и ски-путеви. Ски-пас је током ски-опенинга јефтинији за 30 одсто, док је у периоду претпродаје, који је трајао месец дана, важио попуст од 15 и 10 одсто. До краја сезоне важиће попуст од пет одсто путем веб-шопа “Скијалишта Србије“, а током зиме имаћемо одређене термине када ћемо одобравати додатне попусте, додајући да су, поред скијања, као додатни садржаји овде заступљени панорамска вожња жичаром, боб на шинама, као и полигони за децу и скијаше почетнике. Што се тиче епидемиолошких мера, оне су и овде на снази: скијаши су обавезни да носе скијашке мараме (бандане) и заштитне маске, да се придржавају социјалне дистанце (растојања од метар и по и два метра), док је на шестоседној жичари смањен број људи који се превози и радно време ће бити сваким даном од 09:00 до 16:00 часова.

У Ски-центру “Торник“, до чијег врха се од јануара ове године може доћи и у кабини златиборске “Голд гондоле“, ужива се у зимским чаролијама на надморској висини од око 1.400 метара (врх Торник је на 1.496 м), а систем за вештачко оснежавање омогућава да добро припремљене стазе издрже и када  температура значајније оде у плус, док све цене карата и услове коришћења Ски-центара „Торник“ можете погледати овде

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Ужицу живи 460 милонера

Oglasna Tabla

Тиодоровић: Наредних од седам до 10 дана, пратићемо бројеве, видећемо шта је најбоље; Једна ствар посебно брине

Oglasna Tabla

Изгорео шлепер код Бистрице

Oglasna Tabla

„Србијашуме“ повећале цене дрвних сортимената

Oglasna Tabla

Манастирска чорба од коприве: Препуна витамина, храни душу и тело – имунитет јача одмах

Oglasna Tabla

Концерт Жељка Васића

Oglasna Tabla

У граду на Ђетињи одржана радионица психосоцијалне заштите

Oglasna Tabla

Променљиво облачно с кишом и грмљавином, увече престанак падавина

Oglasna Tabla

Саопштење Грађанске читаонице „Либерграф“: „Захтевамо да Град Ужице подржи оснивање и рад социјалних предузећа!“

Oglasna Tabla