Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За викенд крећу појачане контроле саобраћаја: Ових 5 ствари посебно ће се проверавати

Министарство унутрашњих послова апелује на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе.

Саобраћајна полиција спроводиће акцију појачане контроле током предстојећег викенда, усмерене на откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса и непрописног коришћења телефона током вожње, с обзиром на то да се очекује повећани интензитет саобраћаја на свим путевима кроз Републику Србију због завршетка туристичке сезоне и почетка школске године.

Како је саопштено из МУП-а, анализе показују да је најчешћи утицајни фактор који узрокује саобраћајних незгода са погинулим лицима, неприлагођена брзина, а о значају сигурносног појаса говори податак да од 46 путника који су погинули у возилима од почетка године, чак 36 није користило сигурносни појас (78 одсто), а од 106 погинулих возача сигурносни појас није користило њих 55 (52 одсто).

Такође, због саобраћајних незгода које су се догодиле у претходних неколико дана, а у којима су учествовали аутобуси који су превозили путнике у међународном превозу у туристичке сврхе, континуирано ће се на најважнијим путним правцима спроводити контрола аутобуса и возача који обављају превоз путника на међународним релацијама, са акцентом на откривању прекршаја некоришћења прописаних одмора и прекорачења дозвољеног управљања возилом.

Због почетка школске године, саобраћајна полиција ће спроводити мере које се односе на безбедно учешће ученика основних школа у саобраћају, а нарочито ученика првог разреда. У зонама школа ће се вршити откривање прекршаја непропуштања пешака на пешачком прелазу и непрописног ревожења деце, а радарским уређајима ће се контролисати брзина кретања возила.

Министарство унутрашњих послова апелује на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, а на туристичке агенције и превознике да обезбеде возачима одговарајуће услове за коришћење законом прописаних одмора.

Телеграф

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА