Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Za svako novorođeno dete majkama u Užicu po 5000 hiljada dinara

Gradsko veće je na svom prvom zasedanju u novoj godini, održanom danas, usvojilo Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku korišćenja budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Užica. Pravilnik je predvideo formiranje Komisije koja se sastoji od dva doktora medicine – specijalista pedijatrije, jednog predstavnika Centra za socijalni rad i dva predstavnika iz gradske uprave. Komisija će na osnovu medicinske dokumentacije i priloženih dokaza davati svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za korišćenje budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece.

Članovi Gradskog veća doneli su odluku da se dobrovoljnim davaocima krvi koji imaju prebivalište na teritoriji našeg grada, omogući besplatno korišćenje javnog gradskog prevoza, uz uslov da su, kada je reč o muškarcima, dali krv više od 80 puta i, kada je reč o ženama, da su dale krv više od 20 puta.

Na sednici je doneta i odluka da se 2021. godine svim majkama, bez obzira na status zaposlenja i bez obzira na to koje joj je dete po redu, za rođenje deteta dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 5 000 dinara.

Uz već usvojene mere u okviru pronatalitetnog programa koje Grad Užice preduzima u cilju podsticanja rađanja dece na svojoj teritoriji i pomoći roditeljima: jednokratna novčana pomoć nezaposlenim porodiljama, jednokratna novčana pomoć za rođenje trećeg i svakog narednog deteta, dodela besplatnog sedišta za bebe, Užička porodična kartica(program subvencija – umanjenje cena prilikom plaćanja dobara i usluga za roditelje sa troje i više dece), gradska stipendija za talentovane učenike koji potiču iz porodica sa troje i više dece, ovo je još jedna dodatna mera sa istim ciljem.

Oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА