ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

За „српским Малдивима” влада општа помама, смештај на језеру Перућац резервише се чак годину дана унапред

Бајина Башта – Смарагдно зелена вода и кућице на самој површини језера један су од најатрактивнијих призора у Србији, па језеро Перућац код Бајине Баште многи називају српским Малидивима. Ова туристичка дестинација из године у годину постаје све популарнија, а праву експанзију доживела је током пандемије корона вируса. Од тада заинтересованост гостију за ову локацију не јењава. Пре десет година бавити се туризмом у Бајиној Башти није било нарочито исплативо, а данас од тог посла живи на стотине мештана.

„Као дете које је много времена проводило на води, желео сам да за себе, породицу и другаре направим неки мали сплав како би имали где да боравимо. У почетку уопште није био план да се бавим туризмом. У међувремену, појавила се корона која је свима ставила прст на чело, дошло је то неко чудно време. Кренули смо са изнајмљивањем тог једног сплава који се показао као пун погодак. Потражња је била заиста огромна, тако да смо проширили капацитете. Правио сам једну по једну и дошао до тога да сада имам четири кућице на језеру, део се издаје, а други део је за породицу“, рекао је за РИНУ Радисав Мићовић из Бајине Баште.

Река Дрина једно је од највећих богатстава које Србија има, са једним од најдубљих кањона у Европи. Управо њеним преграђивањем настало је величанствено језеро Перућац. Оно по чему се издваја од осталих јесте то што спада у ред најчистијих у нашој замљи, а сама његова географска позиција и близина Националног парка Тара чини га још привалчнијим за посетиоце, али и инвеститоре.

Фото:РИНА

Исплати се улагати у Перућац, свака инвестиција брзо се рефундира

„Сезона овде почиње у првим данима маја и завршава се крајем септембра, али заинтересованост гостију постоји чак и након тога. Кућице које се налазе на самом језеру резервишу се и годину дана унапред тако да је за месеце јул, август и септембар већ сада скоро све попуњено. Многе одмор овде подсећа на Аду Бојану и они који дођу први пут остају фасцинарани свом овом лепотом и увек се враћају. Активан одмор је оно што их осваја јер имате све. Један дан уживате у језеру и купању, а други сте већ на врху Таре и уживате у погледу са спектакуларних видиковаца“, каже Радисав и додаје да бављење туризмом у овом делу Србије може бити изузетно исплативо.

„Што се тиче језера Перућац, свако ко инвестира у овакав вид турузима након короне свакако се исплати, јер су људи увидели све благодети природе. Новац вам се брзо рефундира и инвестиција исплати кроз три године. И сама Тара последњих година је процветала што се тиче туризма, и све више људи је открило нашу планину тако да се надам да ће се све више људи из Бајине Баште определити да се бави туризмом и да живи од ове гране привреде,када је Бог подарио сву ту лепоту“, закључује овај млади Бајинобаштанин и успешан туристички радник.

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење система бесплатне правне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град донирао возило за потребе Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело пријављивање осмака за трећи предмет који ће полагати на завршном испиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће бити снега за празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број обољења сличних грипу; најугроженија деца до треће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство позвало удружења на састанак о коришћењу буџетских средстава за пољопривреду у 2024. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси „Градови у фокусу” и у области уметничке игре и ликовних уметности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрезно са петардама и ватрометом – непажљивим руковањем ризикујете доживотне последице

ОГЛАСНА ТАБЛА