ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

За скоро 50% ће бити повећана плата учитељицама и учитељима у продуженом боравку у Београду

Учитељи у боравку у Београду немају ни приближно адекватну накнаду за посао који обављају, те им је плата на нивоу “минималца”. То ће се, ипак, пишу Новости, променити већ од почетка другог полугодишта.

Како је редакцији овог дневног листа потврђено, плата учитеља у боравку биће увећана за скоро 50 одсто, па ће уместо минималне зараде примати око 50.000 динара.

Град, тренутно, финансира зараде за 195 наставника у продуженом боравку у 84 школе и 101 учитеља за први и други разред у 60 школа, а из касе Секретаријата се за ове намене издваја више од 150 милиона динара у школској години. У односу на лане, број наставника на “платном списку” је повећан са 285 на 296.

– Нашли смо начин за повећање плата учитеља запослених у продуженом боравку по моделу запослених у градској управи, који раде по уговорима о делу – каже Славко Гак, секретар за образовање.

– Дневница ће бити повећана са садашњих 1.666 динара на око 2.300 динара, што је значајно увећање. Иницирали смо повећање, јер сматрамо да је оправдано и неопходно.

Град финансира плате учитељица и учитеља, који раде у продуженом боравку за трећи и четврти разред, а делом и за први и други. Са децом у боравку раде професори разредне наставе, учитељи које ангажују школе, а заинтересовани родитељи се пријављују почетком септембра. Интересовање за овај облик наставе је огромно јер значајно олакшава родитељима, али због ограничених могућности, нису све школе у могућности да изађу у сусрет мамама и татама.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику