OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За скоро 50% ће бити повећана плата учитељицама и учитељима у продуженом боравку у Београду

Учитељи у боравку у Београду немају ни приближно адекватну накнаду за посао који обављају, те им је плата на нивоу “минималца”. То ће се, ипак, пишу Новости, променити већ од почетка другог полугодишта.

Како је редакцији овог дневног листа потврђено, плата учитеља у боравку биће увећана за скоро 50 одсто, па ће уместо минималне зараде примати око 50.000 динара.

Град, тренутно, финансира зараде за 195 наставника у продуженом боравку у 84 школе и 101 учитеља за први и други разред у 60 школа, а из касе Секретаријата се за ове намене издваја више од 150 милиона динара у школској години. У односу на лане, број наставника на “платном списку” је повећан са 285 на 296.

– Нашли смо начин за повећање плата учитеља запослених у продуженом боравку по моделу запослених у градској управи, који раде по уговорима о делу – каже Славко Гак, секретар за образовање.

– Дневница ће бити повећана са садашњих 1.666 динара на око 2.300 динара, што је значајно увећање. Иницирали смо повећање, јер сматрамо да је оправдано и неопходно.

Град финансира плате учитељица и учитеља, који раде у продуженом боравку за трећи и четврти разред, а делом и за први и други. Са децом у боравку раде професори разредне наставе, учитељи које ангажују школе, а заинтересовани родитељи се пријављују почетком септембра. Интересовање за овај облик наставе је огромно јер значајно олакшава родитељима, али због ограничених могућности, нису све школе у могућности да изађу у сусрет мамама и татама.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужичанин Александар Васиљевић наставио традицију пливања за Богојављенски крст у Паризу (ФОТО+ВИДЕО))

Oglasna Tabla

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

Идеална идеја за доручак или вечеру: Испробајте врхунску питу са спанаћем на нешто другачији начин (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla