Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

За скоро 50% ће бити повећана плата учитељицама и учитељима у продуженом боравку у Београду

Учитељи у боравку у Београду немају ни приближно адекватну накнаду за посао који обављају, те им је плата на нивоу “минималца”. То ће се, ипак, пишу Новости, променити већ од почетка другог полугодишта.

Како је редакцији овог дневног листа потврђено, плата учитеља у боравку биће увећана за скоро 50 одсто, па ће уместо минималне зараде примати око 50.000 динара.

Град, тренутно, финансира зараде за 195 наставника у продуженом боравку у 84 школе и 101 учитеља за први и други разред у 60 школа, а из касе Секретаријата се за ове намене издваја више од 150 милиона динара у школској години. У односу на лане, број наставника на “платном списку” је повећан са 285 на 296.

– Нашли смо начин за повећање плата учитеља запослених у продуженом боравку по моделу запослених у градској управи, који раде по уговорима о делу – каже Славко Гак, секретар за образовање.

– Дневница ће бити повећана са садашњих 1.666 динара на око 2.300 динара, што је значајно увећање. Иницирали смо повећање, јер сматрамо да је оправдано и неопходно.

Град финансира плате учитељица и учитеља, који раде у продуженом боравку за трећи и четврти разред, а делом и за први и други. Са децом у боравку раде професори разредне наставе, учитељи које ангажују школе, а заинтересовани родитељи се пријављују почетком септембра. Интересовање за овај облик наставе је огромно јер значајно олакшава родитељима, али због ограничених могућности, нису све школе у могућности да изађу у сусрет мамама и татама.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА