3.3 C
Uzice
децембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Za popravku skenera neophodno 100.000 evra

Za popravku skenera u Opštoj bolnici Užice, koji ne radi od oktobra ove godine, potrebno 100.000 evra, a pacijenti kojima je potrebna ta vrsta dijagnostike upućuju se u druge zdravstvene ustanove.

– Skener ne radi zato što je na njemu urađeno 50 odsto više ekspozicija nego što je predviđeno. Za popravku je potrebno 100.000 evra, ali taj novac nema ni Zdravstveni centar Užice, ni Grad Užice, rekao je za lokalne medije dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice, i dodao da je ta ustanova zatražila od Ministarstva zdravlja da odobri novac za popravku.

– Skener je korišćen 24 sata dnevno od 2006. godine, dodao je on i naveo da aparat za magnetnu rezonancu radi, ali se dešavaju kvarovi na dan ili dva, dok ne stigne serviser. To su aparati Đeneral elektrika, koji ima jednog servisera u Beogradu za skener i jednog za magnetnu rezonancu, rekao je dr Božović.

Podsetivši na to da je 2015. godine zamenjena cev na skeneru i da je popravku platilo Ministarstvo zdravlja, dr Božović je rekao da je u pitanju dotrajala oprema, koja je izuzetno skupa.

– Zdravstvo ne može da bude besplatno, a da oprema i tehnologija budu tako skupi. Biće sitnijih i krupnijih problema, ali ako ne verujemo u to što treba da uradimo, onda treba da se vratimo u bolnice 19. veka, poručio je dr Božović. On je najavio da će ta ustanova, zajedno sa lokalnom samoupravom, uskoro pripremiti dokumentaciju za projekat sa kojim će konkurisati za sredstva od Ministarstva zdravlja za opremanje zdravstvenih ustanova.

Izvor:danas.rs/NENAD KOVAČEVIĆ

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održana javna rasprava o zaštiti dece od nasilja

Oglasna Tabla

Gde je sada legendarna vučica Alfa koja je svojevremeno sa monahom Amvrosijem proslavila selo i manastir Kovilje

Oglasna Tabla

Deca Orahovca – junaci našeg vremena

Oglasna Tabla

Zakazivanje pregleda u SB Čigota

Oglasna Tabla

Posne punjene paprike: Preukusan obrok iz rerne, koji ćete iznova spremati

Oglasna Tabla

10 razloga za ćirilicu: Zamenjivanje ćirilice latinicom je znak pomanjkanja osećaja za lepo

Oglasna Tabla

Isplata posebne novčane naknade počinje danas

Oglasna Tabla

Eko-taksa od 1.200 do dva miliona dinara ako zagađujete životnu sredinu, i vaše domaćinstvo će je plaćati

Oglasna Tabla

Danas pretežno oblačno i malo toplije, u većini mesta suvo

Oglasna Tabla